h i r d e t é s

Meghalt M. Richárd

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meghalt M. Richárd

2022. május 06. - 05:28

A férfi a rácsok mögött veszítette életét. 

M. Richárd - Forrás: MTI

Meghalt a Dózsa György úti gázoló néven ismert M. Richárd - közölte a férfi családja az Instagramon. Ő volt az a férfi, akit 2021 júliusában jogerősen három és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a baleset miatt. 

M. Richárd 2017. május 15-én a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében Mercedes kabriójával belerohant egy éppen kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton. A balesetben ketten életüket vesztették, és öten sérültek meg. Később kiderült, hogy M. Richárd fél órával a balesete előtt vette a Mercedest, amelyet jogosítvány nélkül vezetett. Kiderült az is, hogy 24-72 órával a baleset előtt kokaint fogyasztott, de a szakértői jelentés szerint ez nem befolyásolta, hogy hogyan vezetett. A férfit csak 2017. augusztus 19-én vették őrizetbe. Előtte a Seychelle-szigeteken nyaralt.

M. Richárd a büntetése letöltése alatt kétszer is stroke-ot kapott, 2021 decemberében szívproblémákkal válságos állapotban szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba, A stroke-ja miatt a vesztegetési ügyének a tárgyalását elhalasztották.

A férfit, aki a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja volt, „Gyurma” fedőnéven ismerték a titkosszolgálatoknál. (Népszava)