h i r d e t é s

Megjelent Bill Clinton és James Patterson közös thrillerje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megjelent Bill Clinton és James Patterson közös thrillerje

2018. június 04. - 11:32

Megjelent Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson bestselleríró The President is Missing című politikai thrillerje, amelyből sorozat is készül.

 

Forrás: Fox 5 NY

"Szeretem a thrillereket" - mondta a BBC Newsnak adott interjújában a volt elnök, hozzátéve, hogy épp most olvasta végig Jason Matthews Vörös veréb-trilógiájának harmadik kötetét és nagy rajongója a Patterson által jegyzett Alex Cross-regényeknek is.

"Az 1980-as évek elejéig nem nagyon olvastam bűnügyi regényeket, vagy thrillereket, de aztán teljesen magukkal ragadtak" - mondta Clinton, aki 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok elnöke, és ez idő alatt mindvégig foglalkoztatta egy saját thriller megírásának gondolata.
A The President is Missing az első thriller, amely amerikai elnök tollából származik, és két rivális kiadó, az Alfred A. Knopf és a Little, Brown and Co. szokatlan együttműködésében jelent meg. A Knopf ugyanis hosszú ideje Clinton kiadója, Patterson pedig évtizedekkel ezelőtt szerződött a Little, Brownhoz. 

A regény, amely magyarul Az elnök eltűnt címmel jelenik meg a 21. Század Kiadó gondozásában, az Egyesült Államokra mért pusztító kibertámadásról szól, amely térdre kényszerítheti az egész világot. Az óra ketyeg, az amerikai elnök pedig eltűnik.

A történetben egyedülálló módon keveredik a feszültség, az intrika és a hatalom kulisszák mögötti világa, valamint olyan részletek vannak benne, amelyeket csak egy valódi elnök tudhat.
Clinton szerint elnöknek lenni "a világ egyik legnehezebb feladata is lehet". Hozzátette: "azt akarom, hogy az emberek lássák, hogy itt igazi emberekről van szó, akik igazi munkát végeznek. Döntéseket hoznak. Olyanokat, amelyek hatással vannak mindnyájunk életére".

A bennfentes információk mellett azonban a könyv célja, hogy megmutassa, milyen lenne elnöknek lenni a legszélsőségesebb körülmények között. Clinton szerint lehet, hogy csak egy regény, de olyan dolgok vannak benne, amelyek megtörténhetnek.

Clintont egyébként valóban aggasztja a kiberterrorizmus. A volt elnök szerint sokkal többet kellene áldozni a kiberbiztonság modernizálására.
A regényből televíziós sorozat is készül. A megfilmesítési jogokat a Showtime kábelcsatorna vette meg, amely várhatóan jövőre tűzi műsorára a szériát. Clinton George Clooney-t látná szívesen az elnök szerepében.

A korábbi elnök eddig a legnagyobb közönségsikert az Életem című memoárkötetével aratta, amely több millió példányban kelt el. Arról, hogy lesz-e folytatása első fikciós könyvének, majd annak fényében dönt, hogy hogyan fogadja a közönség a bűnügyi regényt. (MTI)