h i r d e t é s

Meleg lesz, irány a strand!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meleg lesz, irány a strand!

2020. július 21. - 05:54

Kedden erőteljes lesz a felmelegedés, több helyen mérhetünk 30 fok körüli csúcsértékeket. Szerdán gyenge hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal és pár fokos lehűléssel. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt szikrázóan napos időnek örülhetünk, szinte felhő sem lesz az égen. 

Délután túlnyomóan napos idő várható. A helyenként megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként zápor, zivatar kialakulhat, legnagyobb eséllyel északkeleten és a Dunántúlon. A légmozgás mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A maximum-hőmérséklet értékei 26, 32 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe. A délelőtti gyors melegedés követően a hőmérséklet csúcsértéke több helyen eléri a 30 fokot, de helyenként 31,32 fokos melegnek örülhetünk - írja a meteoklinika.hu

A melegedés hatására szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A fejfájás enyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

Számottevő csapadék ezen a napon nem lesz, de a Dunántúlon és északkeleten kialakuló zivatarok környezetében átmenetileg erősen fülledté válik a levegő. 

A melegedés nem lesz tartós, ugyanis szerdán már egy hidegfront érkezik és vet véget a hőségnek.  

Szabadtéri programoknak alapvetően kedvez az idő, de az UV-sugárzás helyenként az extrém fokozatot is elérheti, nagy lesz a leégés veszélye.

Megfelelő bőrvédelem nélkül 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a napon, inkább tartózkodjon hűvös, árnyékos helyen. A kiszáradás veszélye szintén fennáll, naponta javasolt 2-3 liter folyadékot elfogyasztani!

A pollenszint kissé nő. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A tüneteken enyhíthet, ha kerüli a tejtermékek fogyasztását és sűrűbben mos kezet, valamint hajat.

A közlekedés során egy-két helyen zivatarokra kell számítani. A balesetveszélyt figyelmetlen sofőrök és tompa reflexek nehezítik, vezessen fokozott figyelemmel.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.