h i r d e t é s

Meleg tavaszi idő lesz ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meleg tavaszi idő lesz ma

2023. május 05. - 05:46

Pénteken nagyon kellemes májusi időre számíthatunk. Végre ideálisnak ígérkezik az idő, de sajnos ez is csak néhány napig tart!

Pénteken nyugodt időre készülhetünk, a napsütést csak vékony fátyolfelhők, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 3-10 fokot követően délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Melegrekord: 33,4 fok Kaposvár, 1946
Hidegrekord: -2,5 fok Putnok, 1958

Szombaton főként északon és nyugaton zavarhatják gyakrabban felhők a napsütést, ezeken a tájakon elszórtan zápor, északnyugaton egy-egy zivatar kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakulhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, helyenként zivatar. Északkeleten élénk lehet a szél, záporok környezetében pedig erős, viharos lökések előfordulhatnak. A maximumok 18 és 26 fok között alakulhatnak.

Orvosmeteorológia

Frontmentes, nyugodt, túlnyomóan napos idő várható.
A melegedés hatására gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak, álmatlanság, nappal bágyadtság, tompaság jelentkezhet.
A reggeli hűvösebb órákban a kopásos- és gyulladásos jellegű ízületi fájdalmak erősebbek lehetnek.
A napos, nyugodt idő azonban pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra.
A napos időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás már elérheti az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.