h i r d e t é s

Mennyire megbízható a webes vásárlás, különös tekintettel az online kaszinó Magyarország esetén?

Olvasási idő
7perc
Eddig olvastam
a- a+

Mennyire megbízható a webes vásárlás, különös tekintettel az online kaszinó Magyarország esetén?

2024. január 22. - 10:32

Az internetes vásárlás és szórakozás terén Magyarországon is tapasztalható a digitális tér gyors fejlődése myempire.com/hu/, ami számos előnnyel jár, de természetesen fontos, hogy mindannyian tudatosan és biztonságosan vegyük igénybe az internetes szolgáltatásokat. A virtuális áruházak esetében Magyarországon is egyre népszerűbbek, és számos intézkedés történik a vásárlók biztonságának érdekében.

Fókuszban az adatvédelem

Az áruházak biztonságos működésének egyik kulcseleme a korszerű SSL titkosítás alkalmazása, ami védi a tranzakciókat és személyes adatokat a harmadik felek ellen. Emellett a megbízható digitális kereskedők rendszeresen frissítik és felügyelik a weboldalaikat, hogy megelőzzék a potenciális veszélyforrásokat.

A vásárlások térnyerésével együtt jár egy sajnálatos tény: a csalások veszélye is megnő. Hitelkártya-csalások, adathalászat, hackelés, személyazonosság-lopás, hamis termékek és árnyék-weboldalak mindennapos kihívások. Lényeges, hogy mindig résen legyünk és csak megbízható, jól ismert siteokról vásároljunk. A biztonságért való felelősségteljes döntésekkel élvezhetjük a webes-lét előnyeit, miközben minimalizáljuk a potenciális kockázatokat.

Az online kaszinó Magyarország esetében is fontos az átláthatóság és a biztonság. A hazánkban is elérhető szórakozási formák többsége rendelkezik a szükséges engedélyekkel, és a játékosoknak biztosítják a fair játék lehetőségét. Az ilyen platformok – online kaszinó Magyarország – kifinomult technológiai intézkedéseket alkalmaznak a játékosok pénzügyi adatainak védelme érdekében.

Az internetes üzletek előnyei

A kényelem a legnagyobb előny. Hol lehet még kényelmesen vásárolni akár éjfélkor otthoni ruházatban? Nincs szükség várakozó sorokra vagy kasszákra, csak pár perc alatt elvégezhető a vásárlást. A kereskedések lehetőséget kínálnak a 24/7 vásárlásra. Az információs termékek, például az e-könyvek vagy az online kaszinó Magyarországon ideális választásnak bizonyulnak, hiszen azonnal hozzáférhetőek a fizetés után.

Jobb árak.  Az itt található olcsó ajánlatok és kedvező árak titka abban rejlik, hogy a termékeket közvetlenül a gyártótól vagy az eladótól kapjuk meg, közvetítők nélkül. Emellett könnyebb az árakat összehasonlítani és jobb ajánlatot találni. Számos platform kínál még kedvezményes kuponokat és árengedményeket is. Nemcsak az árak jobbak, hanem az adó megtakarítására is lehetőség nyílik, mivel ezeknek az üzleteknek csak akkor kell forgalmi adót felszámolniuk, ha van fizikai jelenlétük az adott országban.

Több változatosság. Szinte bármilyen márkát vagy terméket megtalálunk, amit keresünk. A legfrissebb nemzetközi trendekbe bejuthatunk anélkül, hogy pénzt költenénk repülőjegyre. A helyben találtnál sokkal nagyobb szín- és méretválaszték áll rendelkezésünkre.

Több irányítás.  Sokszor, amikor a klasszikus vásárlás mellett tesszük le a voksot, hajlamosak vagyunk az előírtnál jóval többet költeni, és végül olyan termékeket vásárolunk, amelyek nem pont azok, amiket szerettünk volna (de a boltban nem találunk jobbat). A világhálón nem kell hagyni, hogy az üzlet készlete megszabja, mit vásárolunk, és pontosan azt kaphatjuk meg, amire szükség van.

Könnyű ár-összehasonlítás.  A termékek és áraik összehasonlítása és keresgélése jóval egyszerűbb itt. Ha például készülékeket vásárolunk, a legjobb árakra mutató linkekkel együtt fogyasztói véleményeket és termék-összehasonlításokat találhatunk a piacon elérhető összes lehetőségről. A legtöbb termékre és kiskereskedőre vonatkozó első kézből származó tapasztalatokat, értékeléseket és véleményeket kutathatjuk.

Elkerülhetjük a tömeget. Főleg ünnepnapokon, fesztiválokon vagy hétvégén okozhatnak ilyen hatalmas fejfájást. Emellett a vásárlók tömegében összetörve néha rohanónak érezzük magunkat. Nincs harc a parkolóhelyért. Mindezek a gondok kiküszöbölhetők, ha a weben vásárolunk vagy szórakozunk.

A negatívumok kapcsán említhetjük meg az egyedüllétet. Ha minden üzletet, vásárlást és szórakozást innen intézzük, soha nem kell elhagyni a lakást. Ez egy darabig nagyszerű lehet, de néha érdemes kimenni a szabadba, friss levegőt szívni, tájat váltani, valódi emberekkel beszélgetni, részt venni a közösségben, és egyszerűen a tömeg része lenni. Néha egy számítógép-monitor nem tud versenyezni egy valódi és személyes kapcsolattal.

A fentiek alapján azt mondhatjuk, hogy az internetes tér biztonságos használata mindenki számára kulcsfontosságú, ezért mindig javasolt a megbízható platformokat választani és gondoskodni a személyes információk védelméről. A vásárlás és szórakozás élménye így még élvezetesebb és zavartalan lehet, miközben megőrizzük az e térben való részvételünk biztonságát.

 

Szerencsejáték
A túlzásba vitt szerencsejáték ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

A játék öröm. Minden ember igényli a szórakozást, a játékkal járó izgalmakat. Ha szerencsejátékot játszunk, pénzt fordítunk arra, hogy a játék során nyereményt érjünk el. A kockázat izgalma, a kisebb-nagyobb, vagy éppen az álomösszegű nyeremények elérésének lehetősége teszi vonzóvá a szerencsejátékokat.

Felelős játék 

A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. 

Játékfüggőség

Vannak, akik képtelenek abbahagyni a játékot, ami egyfajta kényszerré válhat. Újra és újra játszanak, vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elveszített pénzüket visszakapják. Az, aki túl sokat játszik vagy nagyon belemerül a játékba, elveszítheti a helyes döntési képességét arról, hogy reálisan mérlegeljen: meddig és mennyiért?

A problémás szerencsejátékos pedig önmaga és környezete számára is súlyos problémákat okoz. Hazudik és kifogásokat keres, hogy eltitkolja a valóságot, például az eljátszott havi keresetet. Családi és baráti kapcsolatokat rombolhat le, mert a játék kényszere minden kapcsolatnál fontosabb lesz számára. Elveszítheti egzisztenciális hátterét, mert eljátssza a létfenntartáshoz szükséges pénzt is. A játékszenvedélyre hajlamos személyek esetében a függőség észrevétlenül fejlődik ki. Ők maguk is csak későn ébrednek rá, hogy egyre több komoly problémával kell szembenézniük. 

Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak. 

A játékszenvedély az alábbi súlyos következményekkel járhat: 

• pénzzavar, majd egyre nagyobb mértékű eladósodás 
• munkahely, lakás elvesztése 
• családi és párkapcsolati problémák 
• konfliktusok a közvetlen környezetünkben lévő emberekkel: barátokkal, ismerősökkel 
• a hobbi és az érdeklődés feladása 
• magányosság, izoláció 
• az életöröm megszűnése, depresszió kialakulása 
• bűntettek elkövetése (lopás, csalás, sikkasztás, hogy a játékon elvesztett pénzt pótoljuk) 

Önkorlátozás 

A Szerencsejáték Zrt. internetes játékrendszere egyre szélesebb körben lehetővé teszi a játékosoknak, hogy önmaguknak meghatározzák, maximum mennyit akarnak játékra költeni. Belépés után az „Önkorlátozás” menüpont használatával beállítható a napi és a heti költési limit az adott játékra. A játékosnak nem kötelező beállítani ezt a féket, de önkéntes vállalásként a felelős játékszervező megfontolásra ajánlja a lehetőséget. Ennek segítségével ugyanis a rendszer nem engedi, hogy a játékost elragadja a hév, és túllépjen a racionális kereteken. Használja az önkorlátozást, legyen partnerünk a felelős játékban!

Tesztelje önmagát az alábbi linkre kattintva!
www.maradjonjatek.hu/onteszt

Hova fordulhat segítségért?

Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez:

Szerencsejátékos Segélytelefon

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnyal együttműködve Segélytelefon szolgáltatást működtetünk. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon.

A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is.
A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778

A függőségekkel foglalkozó ellátóhelyek listáját megtalálja a https://rolunk.szerencsejatek.hu/uploads/files/original/static_page/20180801093422/ellatohelyek-listaja.pdf dokumentumban.
Játékfüggőséggel foglalkozó civil szervezetek listáját megtalálja a https://bet.szerencsejatek.hu/cmsfiles/7a/5e/jatekfuggoseggel-foglalkozo-szervezetek.pdf dokumentumban.

Játékfüggőséggel és felelős játékszervezéssel kapcsolatos további információk a www.maradjonjatek.hu tematikus weboldalunkon érhetők el.

Ne feledje: problémájával nincs egyedül!