h i r d e t é s

Mentésirányító: ha nem Gálvölgyi Jánossal történik baj, vizsgálat sem lenne

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mentésirányító: ha nem Gálvölgyi Jánossal történik baj, vizsgálat sem lenne

2023. május 15. - 12:06

Szerinte is durva a létszámhiány, de az igaz, hogy kollégájának fel kellett volna ismernie a családtagok által körülírt tünetekből, hogy baj van.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A mentésirányítókra óriási nyomás nehezedik, így az sem zárható ki ma Magyarországon, hogy egy beteg amiatt hal meg, mert nem tudnak hozzá időben mentőt küldeni. Ezeket a szavakat Illés István mentésirányító mondta, aki az ATV-nek fejtette ki véleményét arról, hogy a közkedvelt színművész, Gálvölgyi János a héten kórházba került, és egy ország kapta fel a fejét arra, hogy a mentésirányító nem volt a helyzet magaslatán.

Illés István elmondta, hogy szerinte durva létszámhiány van, így sajnos megtörténhet, hogy épp nincs mentő, aki a betegért menjen azonnal.

Benne van a pakliban, igen, de természetesen mindig megpróbálják a legsürgősebb eseteket prioritásként kezelni. De mondom még egyszer: ha egyszer nincs szabad mentőegység akkor nem lehetséges az, hogy azonnal, vagy megfelelő időben odaérjen. De azt is gondolom, hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra

- fogalmazott a mentésirányító. (Pénzcentrum)