h i r d e t é s

Mi az a szerver hosting, és kinek van rá szüksége?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mi az a szerver hosting, és kinek van rá szüksége?

2024. március 13. - 12:38

Ma már egyre égetőbb szükség van a szerverekre az online térben való életben maradáshoz. Legyen szó weboldalakról, online tartalmakról vagy egyéb alkalmazásokról, szükség van a megfelelő védelem és az adatok nagy mértékű tárolására. De nem biztos, hogy jó ötlet egyből saját szervertermet építeni – helyette viszont jó alternatívát képezhet a szerver hosting.

Forrás: rackforest.com

A RackForest szerver hosting szolgáltatása garantálja a teljes körű supportot és támogatást, valamint a professzionális környezetet.

A szerver hosting jelentése

A szerver hosting szolgáltatás célja, hogy az adott szervezet vagy egyén számára virtuális vagy fizikai szervereket biztosítson az adatközpontban. Erre azért van szükség, mert ezek a szerverek segítenek tárolni és hozzáférhetővé tenni az adott internetes tartalmakat, adatokat és alkalmazásokat.

Kinek van rá szüksége?

A szerver hosting leginkább azoknak ajánlott, akik saját szerverüket szeretnék használni, vagy nem vágtak bele saját terem építésébe, illetve az adott rendszer már nem biztonságos, megbízható.

Több előnye is adódik. Egyrészt minimalizálhatóak vele a költségek, másrészt leveszi a terhet és felelősséget a vállunkról. A szolgáltatók pedig biztosítják a biztonsági mentéseket és a redundáns hálózati kapcsolatokat is, amelyekkel még inkább növelik adataink biztonságát és rendelkezésre állását.

A hosting tehát rugalmasabbá teszi az üzleti és online jelenlétünket, skálázza a szervereket és az aktuális igényeinkhez igazítja azokat. Ráadásul nem kell bajlódni az üzemeltetéssel és karbantartással sem, hiszen mindenről szakértők gondoskodnak – így pedig baj esetén is azonnali segítséget kapunk.

Legyünk kisvállalkozók, nagyvállalatok, webfejlesztők, egyéni vállalkozók, magánszemélyek, érdemes elgondolkodni ezen a koncepción. Lényegében mindenkinek, aki valamilyen szinten aktívan jelen van az internetes térben és maga is alkot, előállít valamit.

Szerver hosting professzionális környezetben

A RackForest csapata minden körülmények között, évtizedes tapasztalattal és több mint tízezer elégedett ügyféllel a háta mögött garantálja a professzionális környezetet és támogatást.

Amennyiben egy szerver meghibásodik, azonnal megtörténik a csere egy bérszerverrel. A virtuális magánhálózat pedig távoli irodák, telephelyek, helyszínek és akár több száz végpont közötti megbízható kommunikációját biztosítja. A site2site VPN integrált hang-, adat- és internetkapcsolat pedig a helyi hálózatokkal (LAN) és egyéb rendszerekkel is kapcsolatot létesít, mindez pedig lehetővé teszi, hogy a kritikusabb üzleti alkalmazások is biztonságosan fussanak rajta.

Mi mindent kap még, aki a szerver hostingot választja? Garantált 1-10 Gbit/s hazai és nemzetközi internetkapcsolatot, távoli elérést ingyenes IP konzol porttal, 24 órás személyes supportot és redundáns (5 terem, 3 helyszín), szünetmentes áramellátást aggregátorral.