h i r d e t é s

Miért érdemes a keresőoptimalizálásba fektetni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért érdemes a keresőoptimalizálásba fektetni?

2022. január 27. - 15:51

A digitális marketing egyik legmeghatározóbb eleme a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás, amely egy igen összetett és nélkülözhetetlen iparág, ha valaki a weboldalán keresztül szeretne érvényesülni. Gyors fejlődése a konkurencia kreativitásának köszönhető, ezért ha versenyben szeretnél maradni, számodra is elengedhetetlen lesz.

A keresőoptimalizálás lényege és célja

A Google-t megnyitva nap mint nap találkozol SEO-val, hiszen bármit írsz be a keresősávba, a keresési eredményeket bonyolult algoritmusok alapján fogja listába szedni. Keresőoptimalizálás segítségével pedig olyan weboldalakat alkothatunk meg, amely bizonyos kulcsszavakra optimalizálva minél jobb helyet foglalnak el a Google keresési listáján. Fontos szempont továbbá, hogy ezek a megjelenések organikusak, nem fizetett hirdetésekről van szó, tehát egy jól felépített SEO konstrukcióval lényegében „ingyenesen” léphetünk helyeket előre.

Mi minden szükséges ahhoz, hogy egy oldalt ’kedveljen’ a Google és bizonyos kulcsszavakra keresve előnyben részesítse?

  • A honlap felépítése és gyorsasága nem csak az átláthatóság és könnyen kezelhetőség szempontjából lényeges, hanem SEO szempontból is.
  • Az URL és
  • metaadatok
  • szintén beszédesek kell, hogy legyenek, amelyek legjobban jellemzik és kiemelik a weboldal célját, lényegét.
  • Elengedhetetlen a következetes és minőségi linképítés
  • , amely a megbízhatóságot növeli az oldal felé.
  • SEO szövegírással pedig kiválóan lehet támogatni egyes aloldalakat, azonban a szövegnek is meg kell felelnie több kritériumnak ahhoz, hogy tényleg értékes legyen a Google számára.

Természetesen a fő elemek mellett számos kisebb dolog is szükséges a minőségi keresőoptimalizálás kialakítása során, amelyben egy SEO szakember nagy segítségedre lehet.

keresőoptimalizálás egy olyan összetett és rohamosan fejlődő marketingstratégia, amelyet nem elég egyszer megtervezni, hanem folyamatos finomítgatásra van szükség. Felvetődik a kérdés, hogy ez miért éri meg, ha ennyi munka van vele? Nos, ahhoz hogy versenyképes maradj követni kell a trendeket, reagálni kell a változásokra, az utókövetések és elemzések segítségével pedig a weboldal látogató számára optimalizálni a tartalmat. Ehhez hosszútávú elköteleződésre és kitartásra van szükség, azonban ahogy beköszöntenek az első sikerélmények, nincs megállás! A PPC (Pay per click) hirdetésekkel szemben nem kattintásonként kell fizetned a megjelenésért, hanem organikus úton érheted el az embereket, ami kétségkívül olcsóbb megoldás.

Vedd át a konkurencia helyét!

Jól felépített SEO stratégiával helyeket léphetsz előre a Google keresési találatainak listáján, amivel a versenytársak elé kerülhetsz. Ha az oldaladat választják egy másik helyett az nem csak értékesítési szempontból lehet nagy ugrás, de kommunikációs és marketing oldalról is, ezáltal segít megadni a kezdőlökést a további fejlődéshez. Ha egy kulcsszóra keresve nálad találja meg a legrelevánsabb tartalmat, nagy valószínűséggel nem fog tovább keresgélni!