h i r d e t é s

Mik a lényeges teendők egy költözés esetén?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mik a lényeges teendők egy költözés esetén?

2024. február 12. - 10:33

A költözés nem egy olyan dolog, amit nap mint nap végez az ember, nem csoda tehát, ha általában senki sem rendelkezik rutinnal ezen a területen. Hiú ábránd az, hogy ez egy egyszerű feladat, főleg akkor, ha nincs segítség. Ha egy nagyobb lakásról van szó, esetleg nehezebb bútorokról, akkor pedig még kilátástalanabbnak tűnik a helyzet, azonban nem kell elkeseredni, hanem minél hamarabb profi segítséget kell megbízni erre a munkára!

Forrás: promove.hu

Hogyan érdemes nekikezdeni?

Mielőtt bármit is tenne, nyugodjon meg és vegye számba a költöztetendő holmikat. A költöztető cégek, mint a Promove, igyekeznek biztosítani az olcsó költöztetés megszervezését. A holmik felmérése azért is rendkívül lényeges, mivel ez az árajánlatkéréshez is jól fog jönni, valamint azt is fel tudja mérni, hogy mit kell esetleg kiselejtezni, mire nem lesz már szükség az új lakásban.

A bútorok szétszerelése

A tapasztalat szerint sokan nem gondolnak arra, hogy a lapraszerelt bútorokat a költözés idejére újra szét kell szerelni, valamint a nagyobb ülőgarnitúrákat is kisebb darabokra kell szétbontani. Van, amikor a szállítók csak a megérkezésük után szembesülnek azzal, hogy a bútor egyben várja a költözést. Tudni kell azonban azt, hogy ez a mozzanat nem spórolható meg és azt is elmondjuk, hogy miért nem.

Mi történik a bútorral, ha nem lesz szétszerelve?

Ha egy szekrényt lapra szerelve vásároltunk meg és a lakásban utólag szereltük össze, akkor ez a bútor oldható kötésekkel rendelkezik. Ezeket a bútorokat vékony anyagból gyártották, melyek összeszerelve nem olyan stabilak, hogy kibírjanak egy komolyabb mozgatást, lépcsőkön való pakolást és az autón történő rázkódást. Ha ezeket a bútorokat egyben hagynánk, akkor nagy valószínűség szerint sérülten érkeznének meg az új lakásba, sőt, akár menet közben is széteshetnének és az autóban, vagy az autón lévő többi tárgyban is kárt okoznának.

Mit kell tenni a biztonságos bútorszállítás érdekében?

A bútorból el kell távolítani a mozgó részeket, például a fiókokat, vállfákat, polcokat, majd pedig darabjaira kell szedni. Igaz ez a nagyobb ágyakra, ülőgarnitúrákra is, ezekben az esetekben általában leszedhető a karfa, szétszerelhető a háttámla, ágyrács. Amint darabjaira került a bútor, az egyes részeket be kell buborékfóliázni, ha így teszünk, akkor a szállítást teljesen sértetlenül fogják ezek a bútorok átvészelni, és sérülések sem keletkeznek rajtuk.

A bútorok összeszerelése

Az új lakásban ezeket a bútorokat újra össze kell rakni, ehhez vigyázni kell a csavarokra. Ideális, ha az összeszerelési útmutató is megvan, ezzel még könnyebben visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Nem kell elkeseredni akkor, ha úgy érzi, a fenti feladatok nem Önnek valók! A profi vállalkozások ugyanis a szolgáltatásaik között a bútorszerelést is vállalják, ezáltal ezt a terhet is leveszik a válláról. Nagy rutinnal szerelik a bútorokat, hiszen nap mint nap ezzel foglalkoznak, rendelkeznek megfelelő eszközökkel, szerszámokkal és tudják, hol kezdjenek neki még akkor is, ha nincs meg a szerelési útmutató.