h i r d e t é s

Mildred kalandjai a Boszorkányakadémián folytatódnak!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mildred kalandjai a Boszorkányakadémián folytatódnak!

2023. február 28. - 16:29

Megjelent A botcsinálta boszi visszatér

Forrás: Móra Könyvkiadó

Jill Murphy: A botcsinálta boszi visszatér

Alig kezdődött meg az új tanév Kotkot kisasszony Boszorkányakadémiáján, Szerényi Mildred megint nyakig ül a bajban. Pedig nagyon igyekszik, de szerencsétlenségére Cirok kisasszony épp az ő gondjaira bízza az új tanulót, Enidet. Ám a lány bizony egyáltalán nem olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik... Vajon Mildred meg tud szabadulni az örök bajkeverő szerepétől?

A szerző rajzaival megjelent Botcsinálta boszi sorozat 1974-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend, a rajongók szerint nagyban inspirálhatta a Harry Potter sorozatot. A könyvsorozatból számos adaptáció készült, a 2017-es tévésorozat magyar szinkronnal az M2 csatornán, felirattal a Netflixen elérhető.

Olvass bele itt

 

 

 

Korábban történtek...

Jill Murphy: Botcsinálta boszi

Seprűn lovagolni nem is olyan könnyű! Szerényi Mildred a legrosszabb diák Kotkot kisasszony boszorkányakadémiáján. A varázslatai rendre félresikerülnek, de valahogy mindig megússza, hogy kicsapják. Egy nap azonban Ethel, a tanárok kedvence úgy felmérgesíti, hogy meggondolatlanul őt is elvarázsolja, s ezzel halálos ellenséget szerez magának...

A szerző rajzaival megjelent Botcsinálta boszi sorozat 1974-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend, a rajongók szerint nagyban inspirálhatta a Harry Potter sorozatot. Jill Murphy 2006-ban elnyerte érte a Guardian Children's Fiction Prize-t.

Olvass bele itt

 

 

 


Jill Murphy Londonban született és nevelkedett. Szeretett iskolába járni, és már kicsi korában is szépen rajzolt és mesélt. Tizenegy évesen egy szigorú zárdaiskolába került, ahol a tanárok jobban örültek, ha mesélés helyett a tanulással foglalkozott. Egy napon, amikor két barátnőjével zuhogó esőben ért haza, az édesanyja megjegyezte: „Úgy néztek ki, mint három boszorkány!” – Így született meg Jill fejében első könyvének története. A Botcsinálta boszi főszereplője egy boszorkányiskolába járó lány, aki sehogy se találja helyét az iskolában.

Jill tizenhat évesen művészeti főiskolán tanult tovább Chelsea-ben, majd Croydonban. Tizennyolc éves korára készen volt a Botcsinálta boszi című, saját maga illusztrálta könyve, amely végül csak huszonnégy éves korában jelent meg. A köztes években az írónő takarítóként és gyerekfelügyelőként dolgozott, majd Afrikában, Togóban élt. Második könyvének, (A botcsinálta boszi visszatér, 1980) megjelenéséig újra bébiszitterként dolgozott tovább, majd úgy döntött, főállású író és illusztrátor lesz.

Összesen nyolc Botcsinálta boszi-könyvet írt, de mellette sok más díjnyertes gyerekkönyv is kikerült a keze közül.

Jill mindig szívesen járt el a gyerekekhez az iskolába író-olvasó találkozókra, a rajongói levelekre pedig kézzel írt levélben válaszolt. 2021-ben, 74 éves korában meghalt.