h i r d e t é s

Mitől olyan népszerű a Chiavari rendezvényszék?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mitől olyan népszerű a Chiavari rendezvényszék?

2023. december 06. - 10:22

Még ha nem is tud róla, bizonyára ült már Chiavari széken, ha járt mostanában bohém, modern vagy romantikus esküvőn, vagy extravagáns rendezvényen, ugyanis ez az egyszerű, mégis elegáns bútordarab egyre több helyen tűnik fel. 

Forrás: dublino.hu

De miért olyan népszerű ez a különleges szék? Tartson velünk, tudja meg, mitől olyan vonzóak a Chiavari székek, és miért lehetnek megfelelőek különböző eseményekre szinte minden rendezvényhelyszínen!

Honnan ered a Chiavari szék?

A Chiavari egy ikonikus megjelenésű, könnyű szék, amelyet a vázába vésett, bambuszra emlékeztető, jellegzetes “ízületek” tesznek egyedivé, és az elegancia, az előkelőség és a kifinomultság szinonimája. Válasszon a Dublino széles Chiavari szék választékából a helyszínnek és eseménynek megfelelő színű és kialakítású ülőalkalmatosságokat!

A Chiavari székek azután váltak népszerűvé, hogy 1953-ban John és Jackie Kennedy esküvői fogadásán szerepeltek, és azóta is olyan híres médiaeseményeken használatosak, mint az Oscar- és Golden Globe-díjkiosztók.

Az első Chiavari széket Olaszországban tervezte és készítette el Giuseppe Gaetano Descalzi asztalos 1807-ben, és az alkotásának helyéről, a hasonló nevű városról nevezte el. Hamar nagy népszerűségre tett szert, XIII. Leó pápa is ilyet kapott ajándékba 1892-ben, és Viktória királynő palotájának ebédlőit is ilyenekkel rendezték be.

Miért olyan népszerűek a Chiavari székek?

Népszerűségük a kialakításuk és jellemzőik által nyújtott számos előnynek tulajdonítható. Kifinomult megjelenése mellett a szék hihetetlenül könnyű, rakásolható, így kényelmesen szállítható és tárolható. Viszonylag keskeny lábtérrel rendelkezik, ezáltal kis területet foglal, így több széket lehet elhelyezni egy adott alapterületű helyiségben, és több szék is tárolható.

Sokoldalúak, számos színben és anyagban kaphatóak, így hivatalos környezetben éppúgy megfelelnek, mint ünnepélyes alkalmakkor. Ma már nemcsak az eredeti konstrukcióban, hanem összecsukható változatban is kaphatók, ezáltal még kevesebb helyet foglalnak tároláskor. Ezek a tulajdonságok teszik a Chiavari székeket örökbecsű darabbá elegáns rendezvényhelyszíneken, éttermekben.

Vonzerejük abban is rejlik, hogy könnyen fel lehet őket öltöztetni különböző alkalmakra és témákhoz. Kivehető ülőpárnákkal párosíthatók, amelyek számos színben kaphatók, hogy illeszkedjenek bármely esemény vagy parti színvilágához.

Legyen Öné a stílusos rendezvényszék!

Rendezvényeinek sikere, legyen az esemény bármi, nagymértékben függ a megjelentek elégedettségétől, ami a rendezés színvonalának és a tapasztalt komfortnak a függvénye. Stílusos, minőségi és kényelmes rendezvénybútorokkal biztosíthatja mindezt.

Olyan székeket válasszon, amelyek magas fokú komfortot biztosítanak hosszú órákon át, könnyen tisztíthatóak, kopásállóak, egyszerűen tárolhatóak. A stílusos Chiavari székek már több mint 200 éve az elegancia fokmérői, és valamennyi követelménynek megfelelnek, így helyük van az Ön által szervezett különféle rendezvényeken.