h i r d e t é s

Nagyon kellemes idővel kezdődik a nyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagyon kellemes idővel kezdődik a nyár

2023. június 01. - 05:41

A meteorológiai nyár első napján nagyon kellemes idő lesz, csak kevés helyen alakulhat ki csapadék.

A nyár első napján sok napsütésre van kilátás, délután a déli tájakon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 26-31 fokra készülhetünk.

Melegrekord: 34,7 fok Budapest (Gellérthegy), 1925

Hidegrekord:
0,1 fok Zabar, 2006

Orvosmeteorológia

Marad a frontmentes idő, ugyanakkor a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet.
Záporok, zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.
Különösen az idősek, a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára lesz megterhelő a nap, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.
A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.