h i r d e t é s

Nagyon változékony idő lesz a hosszú hétvégén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagyon változékony idő lesz a hosszú hétvégén

2015. május 01. - 07:25
0 komment

Május 1-én a kezdeti változékonyságot követően fokozatosan befelhősödik az ég, de viszonylag kevés helyen számíthatunk csapadékra.

Szeles, mozgalmas napok jellemzik a hosszú hétvégét, de lehűléstől nem kell tartanunk.

Részletes előrejelzés

Este és éjszaka változóan felhős lesz az ég, keleten, délkeleten lehet a legkevesebb felhő. Csapadék nem várható. A délnyugati szél eleinte mérséklet lesz, a hajnali óráktól azonban már többfelé megélénkül. Este 10, 15, hajnalban 4, 10 fokra van kilátás. 

Pénteken délelőtt nyugat, délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, északkeleten eleinte gyengén fátyolfelhős, derült, napos idő várható, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Másutt többnyire már erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Számottevő csapadék nem lesz. Délután országszerte erősen felhős, többfelé borult lesz az ég, legfeljebb keleten lehetnek rövid napos időszakok. Eleinte sehol sem várható csapadék, később az északi határnál és északkeleten már szórványosan lehet kisebb eső, egy-egy gyenge zápor. A délnyugati szél megélénkül, sokfelé meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 15, 21 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton eleinte mindenhol erősen felhő lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalban főként keleten, majd a nap első felében országszerte elszórtan lehet eső, zápor. Délután egy hidegfronthoz tartozó intenzív csapadéksáv vonul át felettünk, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra, helyenként felhőszakadás is lehet. Erős lesz a nyugati szél. 16, 21 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon és délen napközben erősen felhős idő várható. Északkeleten viszont estig derült, napos időre van kilátás, majd este ott is megnövekszik a felhőzet. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, délelőtt is csak a Dunántúlon lehet néhol futó zápor. A déli szél élénk lesz. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn többször erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Eleinte elszórtan, majd a nap második felében többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Kedden északkeleten változékony, felhős idő lesz, máshol sok napsütésre számíthatunk. Az Északi-középhegység területén sokfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar, máshol csak néhol lehet futó zápor. A déli szél élénk lesz. Kora délután 20, 28 fok várható.

Szerdán északkeleten is csökken a felhőzet, a változóan felhős ég mellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. Csak elvétve lehet futó zápor, az ország nagy részén számottevő csapadék nem valószínű. Élénk lesz a délkeleti szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

 

idojaras.hu

Posted by SEJT on 2015. április 30.