h i r d e t é s

Nagyon veszélyes szakaszába lépett Putyin háborúja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagyon veszélyes szakaszába lépett Putyin háborúja

2022. augusztus 05. - 11:36

Fontos figyelmeztetés érkezett Anita Anand kanadai védelmi miniszter csütörtöki nyilatkozata alapján.

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com/icon0com

Kanada 225 fős kiképzőszemélyzetet küld az Egyesült Királyságba ukrán újoncok kiképzésére, az első csapatokkal a jövő héten kezdenek - számolt be a Reuters

Az orosz-ukrán konfliktus február 24-ike óta tart, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát és jelentős területeket tart azóta is megszállás alatt. A villámháborúnak indult konfliktus már hónapok óta húzódik, valódi térnyerés nélkül, miközben a nukleáris fenyegetettség egyre növekszik, a Zaporizzsjai erőmű körüli csatározások és a biztonságos felügyelet hiánya miatt.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a katonai szövetségnek nem szabad hagyni, hogy Moszkva megnyerje a háborút, és fokozni kell az ukrán ellenállás támogatását, ez Európa elemi érdeke.

A Kanadai Fegyveres Erők 2015 óta több mint 33 ezer ukrán katonai és biztonsági személyt képeztek ki,

de február óta szüneteltették a kiképzést. A héten az Egyesült Királyság is felajánlotta, hogy további 10 ezer ukrán katona kiképzésében segédkezik.

Most ennek a konfliktusnak egy új és nagyon veszélyes szakaszába léptünk, mivel Oroszország elhúzódó kísérletet tesz arra, hogy hosszú távú károkat okozzon Ukrajnának és népének. Ezért ma bejelentem, hogy teljesítjük ígéretünket a nagyszabású kiképzés folytatására

- mondta Anand Torontóban. (Portfolio)