h i r d e t é s

Nem igaz, hogy egyeztető fórumra hívott meg iskolaigazgatókat a köznevelési államtitkárság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem igaz, hogy egyeztető fórumra hívott meg iskolaigazgatókat a köznevelési államtitkárság

2022. december 09. - 12:46

"A belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek." - írta a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

Forrás: PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Facebook

Péntek reggel arról írt a Blikk, hogy a legrenitensebb iskolák igazgatóit rendelték be a Belügyminisztériumba, „így próbálva gátat vetni az elszabaduló tiltakozási hullámnak az oktatásért is felelős belügyi tárca”. A lap meg is nevezte ezeket az intézményeket, információk szerint az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója kapott meghívót a belügyminisztertől.

444 elérte az egyik érintett iskola vezetőjét, aki megerősítette, hogy valóban lesz jövő héten egy egyeztető fórum intézményvezetők részvételével, de ezt a köznevelési államtitkárság szervezi, és ezt igazgatóként örömmel fogadták, hiszen hónapok óta az volt az egyik kérésük, hogy a kormány hallgassa meg az iskolák problémáit, erre pedig most sor kerülhet.

A Belügyminisztérium sajtóosztálya az rtl.hu megkeresésére reagált a Blikk cikkére.

Azt írták, hogy az értesülés nem igaz, ahogyan fogalmaznak: a belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek. A levél további részében kifejtik, hogy a Belügyminisztérium és annak vezetője mindig is nyitott volt a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére, példaként felhozzák, hogy korábban kétszer is kérdőívet küldött a pedagógusoknak a köznevelési államtitkárság. (24.hu)