h i r d e t é s

Nem indul az ellenzéki összefogás az egri időközi választáson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem indul az ellenzéki összefogás az egri időközi választáson

2022. május 22. - 17:31

Választani a Fidesz, a Mi Hazánk és független jelöltek közül lehet majd.

Eger - Forrás: wikipedia/Grzegorz Gołębiowski

Vermes Ádám a Jobbik és a DK közös jelöltje lett volna, de szombaton bejelentette visszalépését - írja az Egri Ügyek

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult (és kapott ki) az országgyűlési választásokon, még márciusban lemondott az önkormányzati képviselőségtől. A választásra június 26-án kerül sor az egri 7. választókörzetben.

A mezőny jelenleg úgy néz ki, hogy két független indulót (Román Dánielt és Oravecz János Tamást) vettek eddig nyilvántartásba, mellettük a szintén függetlenként induló, az Egri Ügyek szerint Mirkóczki Ádám polgármester által támogatott Farkas Richárd is összeszedte az aláírásokat már, és a szintén független Bodnár Pálnak van már erre esélye.

Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje – akinek indítása körülményei sem voltak egyértelműek – szombaton, facebook bejegyzésben jelentette be visszalépését.

Folytatódik tehát az országos trend, az áprilisi választásokon megvert ellenzék továbbra sem képes alternatívát felmutatni - írta az Egri Ügyek.

Így a pártok tekintetében maradt Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje, és az Egri Ügyek információi szerint a Megoldás Mozgalom is szeretne jelöltet állítani. (Azonnali)