h i r d e t é s

Nem szűnik meg, átalakul a sebészeti ügyelet Budapesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem szűnik meg, átalakul a sebészeti ügyelet Budapesten

2016. január 15. - 10:02
0 komment

Nem megszűnik, hanem megerősödik az akut sebészeti ellátás Budapesten - közölte a Pénzcentrummal Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Fotó: kenezykorhaz.hu

A mai sajtóban tévesen és félrevezetően jelent meg az az információ, hogy április 1-től "megszűnik Budapesten a sebészeti ügyeleti rendszer" - közölte lapunkkal Győrfi Pál - írja a penzcentrum.hu.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatójának közleménye szerint a valóság az, hogy az általános és hasi sebészeti ügyeleti rendszer az érintett kórházi vezetőkkel hónapokkal ezelőtt, előre egyeztetve április 1-től úgy alakul át, hogy a betegek Budapesten nem csak néhány, naponta változó, de előre kijelölt kórházban, hanem valamennyi, sebészeti ellátásra alkalmas kórházban, a nap 24 órájában megkapják a szükséges sebészeti ellátást.

Az akut sebészeti ellátó kapacitás Budapesten tehát április 1-től megerősödik, a jelenlegi néhány kórház helyett valamennyi, sebészeti profillal rendelkező fővárosi kórház ellátja a sürgős sebészeti betegeket a nap 24 órájában. A baleseti sebészeti, érsebészeti, idegsebészeti és szívsebészeti ellátás és sebészeti járóbeteg ellátás változatlan rendben működik tovább - hívta fel a figyelmet az igazgató.

 

penzcentrum.hu