h i r d e t é s

Hatékony bőrápolás 3 lépésben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hatékony bőrápolás 3 lépésben

2024. szeptember 25. - 09:55

A sima és ápolt bőr igen fontos része megjelenésünknek, így nem csoda, hogy ma már szinte millió típusú termék létezik, amely bőrünk gondozására lett kialakítva. Ha Te is nehezen igazodsz el a bőrápoló készítmények útvesztőjében, bemutatunk 3 egyszerű lépést, amelyből felépíthető egy hatásos napi rutin.

Forrás: patikamra.hu

1. Tisztítás

Ha bőrápolásról beszélünk, mindig a tisztítás lesz az első feladat, amit el kell végeznünk. Zsír, kosz, izzadtság, sminkmaradványok – ezek mind olyan szennyeződések, amelyeket rendszeresen el kell távolítanunk a szép bőr fenntartásához.

A Patikamra bőrápolás kategóriájában minden olyan terméket megtalálhatsz, amely elősegíti bőröd, arcod tisztítását. Itt különös figyelmet kell szentelni az arcbőrnek, hiszen erről a területről reggel, illetve este is el kell távolítani a lerakódásokat. Erre alkalmas lehet egy bőrtípusodnak megfelelő arclemosó krém, a folyamatot pedig befejezheted egy frissítő hatású tonikkal.

Fontos tudni, hogy amennyiben sminket is viselsz, azt még a tisztítást megelőzően el kell távolítanod egy sminklemosó termék segítségével. Sokan nincsenek vele tisztában, de a sminklemosó és az arctisztító nem helyettesíti egymást, hiszen míg az egyik kifejezetten arra lett kialakítva, hogy leoldja a bőrről a sminket, addig a felesleges olajok eltávolítására alkalmas.

A helyes sorrend tehát: sminklemosó, arctisztító, majd pedig a folyamat végén a tonik.

2. Radírozás

A tisztítást követően a radírozás lesz a következő feladatunk, aminél szintén kiemelten fontos a bőrtípusunkhoz illő termék megtalálása, hiszen érzékeny bőr esetén teljesen más készítményeket ajánlott alkalmazni.

A radírozással hatékony elősegíthetjük a bőr megújulásának folyamatát, hatásukra jóval selymesebb, illetve tisztább lehet a bőrünk. Ráadásul nemcsak az elhalt hámsejtek eltávolítására lehet alkalmas, hanem a vérkeringést is fokozhatjuk vele, ami által a bőr élénkebbé válik.

3. Hidratálás

Az arcbőr megfelelő előkészítését követően a következő lépés a hidratálás lesz. Sajnos ezt illetően is rengeteg tévhit létezik, így érdemes megbízható forrásból tájékozódni a bőrápolási rutin kialakításakor.

Az arcbőrt tekintve megkülönböztetünk éjszakai, illetve nappali krémet, amelyek bár ugyanúgy a hidratálást segítik, nem helyettesíthetők egymással. Az éjszakai krémek célja a regenerálódás, amely elősegíti azt hogy a bőr fiatalos, rugalmas maradjon. Az ilyen készítmények tehát mélye feltöltenek, így semmiképpen nem érdemes kihagyni őket a rutinból.

A nappali krémek ezzel szemben sokkal inkább a bőr védelmére, hidratálására fókuszálnak. Ha nem szeretnél túl sok terméket használni, akkor érdemes fényvédővel ellátott nappali krémet választani, így egyben megvédheted a bőröd a napsugarak káros hatásaitól is.

Bár a helyes bőrápolási rutin több lépcsőből áll, érdemes időt szánni erre a folyamatra a sima és gondozott hatás, illetve a ráncok kialakulásának megelőzése céljából.