h i r d e t é s

"Csak" 3 hónapot csúszik a Széll Kálmán tér felújítása?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Csak" 3 hónapot csúszik a Széll Kálmán tér felújítása?

2015. szeptember 19. - 16:15
0 komment

Nagyberuházás csúszás nélkül olyan, mint kocsma alkoholmentes italokkal. Eredetileg 2016 február elejére ígérték a befejezést, a három hónap szinte semmi a 4-es metrónál tapasztaltakhoz képest.

Karácsonyig, december 23-ára elkészül a budai fonódó villamoshálózat, jövő májusra pedig a fővárosi Széll Kálmán tér is teljes körűen megújul - jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) stratégiai és innovációs igazgatója szombaton Budapesten, az autómentes nap keretében tartott sajtótájékoztatón - írja a blikk.hu.

Nyul Zoltán a Széll Kálmán tér fejlesztéseit ismertetve kiemelte: a korábbi Moszkva tér, amely 2010-ben lett ismét Széll Kálmán tér, a múltban is fontos közösségi tér volt, és az lesz a jövőben is. Fontos a "szellősség, a zöld környezet" - emelte ki, hozzátéve: számos zöldterületet alakítanak ki és 182 fát ültetnek a térre.

A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak összekötésével "átszállásmentes" kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. A projektben a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé.

Nyul Zoltán elmondta, hogy a villamos, a troli és az autóbuszos közlekedés fejlesztése mellett a kerékpárutat is folyamatosan fejlesztik, valamint a gyalogosokra és az akadálymentesítésre is odafigyelnek. BKK igazgatója azt is elmondta, hogy a Lánchídnál, a Clark Ádám téri aluljárónál várhatóan jövő márciusban fejeződnek be a munkálatok.

Az európai mobilitási hét keretében Budapesten szombaton és vasárnap tartják az autómentes hétvégét, amelynek keretében színes programokkal népszerűsítik az autó helyett választható alternatív
közlekedési formákat.

 

blikk.hu (Címlap: Túrnak Buda legforgalmasabb csomópontjában, de lassabban a kelleténél. //Fotó: MTI)