h i r d e t é s

Olyan támogatást is megítéltek Mészáros Lőrinc érdekeltségének, amit pont az ilyen ügyek miatt nem kapunk meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Olyan támogatást is megítéltek Mészáros Lőrinc érdekeltségének, amit pont az ilyen ügyek miatt nem kapunk meg

2022. július 18. - 17:18

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének is megítélt a kormány 13,33 milliárd forintnyi uniós támogatást az EU-tól várt helyreállítási alapból. 

A kép illusztráció! - Forrás: RTV21

Tették mindezt úgy, hogy éppen a korrupciós ügyek miatt a magyar Helyreállítási Tervet a mai napig nem fogadta el az Európai Bizottság, így pénz sem jött még.

Az EU történetének legnagyobb ösztönző csomagja a 806 milliárd eurónyi forrásból gazdálkodó NextGeneration EU, melynek célja, hogy hozzájáruljon a koronavírus-járvány okozta közvetlen gazdasági és társadalmi károk helyreállításához, ám Magyarország továbbra sem jutott hozzá a forrásokhoz, a jogállami kérdések miatt.

Az Átlátszó cikke szerint mivel a Helyreállítási Tervnek csak egy majd egy évvel ezelőtti változata érhető el a kormányzati portálon, így megkeresték a Miniszterelnökséget, hogy megismerhessék a dokumentumnak azt a változatát, ami jelenleg a brüsszeli vezetéssel folyó tárgyalások alapjául szolgál.

A kapott válaszok alapján áttekintett anyagok alapján az Átlátszó szerint kiderült, hogy Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségének, az OPUS Titász Zrt.-nek  jutott az eddig megítélt 5. legnagyobb támogatás a helyreállítási pénzekből. A cég összesen 26,66 milliárd forint költségvetésű projektjéhez az összeg felét, 13,33 milliárd forintot az uniós helyreállítási alapból finanszírozzák. A projekt neve „Rugalmas és biztonságos villamosenergia-hálózat biztosítása az időjárásfüggő megújuló energiaforrások integrálása érdekében az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. területén”, és a kormányzati oldal szerint várhatóan 2026-ban fejeződik be. (mfor.hu)