h i r d e t é s

Orbán Viktor haragos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktor haragos

2022. szeptember 28. - 09:37

Magyarország miniszterelnöke szerint az Európai Unió lábon lőtte magát az Oroszország ellen kiszabott szankciókkal. Orbán Viktor úgy gondolja, „a brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni”.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán Viktor szerint a bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. A miniszterelnök Facebook-bejegyzésében azt írta, a háború óta Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból, ami fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele.

Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre

– fogalmazott posztjában, hozzátéve, Brüsszel júniusban azt ígérte, a szankciók elhozzák a háború végét, ám „a háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek, a szankciós energiaárakat pedig nem vagy csak nehezen tudják kigazdálkodni az európai vállalkozások”.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk

– írta a miniszterelnök, aki szerint „a brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni”.

Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait

– fogalmazott végül a miniszterelnök. (Index)