h i r d e t é s

Orbán Viktorról is kérdezték a diákokat egy furcsa felmérésben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktorról is kérdezték a diákokat egy furcsa felmérésben

2022. november 14. - 08:55

Szokatlan kérdőívet kellett kitölteniük az egyik székesfehérvári gimnázium tanulóinak. Hogy ki rendelte azt meg, arról nincs információ.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Egyebek mellett arra kellett válaszolniuk, mennyire kedvező vagy kedvezőtlen a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, vagy éppen Orbán Viktorról – értesült a Népszava.

Arra is rákérdeztek a középiskolásoknál, dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. A felmérés készítői azt is tudni akarták, az adott diák mennyire büszke arra, hogy magyar. Mitől érzi magát a legbüszkébbnek, valamint mennyire tartja fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen és megfontolná-e csatlakozását a honvédséghez.

Arról nincsenek információk, hogy ki rendelte meg a felmérést. A lap érdeklődött a Honvédelmi és a Belügyminisztériumnál is, ám érdemi választ nem kaptak. Annyit sikerült kideríteni a tankerülettől, hogy az iskola vezetője saját hatáskörben döntött. Az intézményvezető a lapnak annyit árult el, hogy kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata, de hogy ki rendelte meg a felmérést és kik fogják kiértékelni a válaszokat, nem volt hajlandó elárulni. Annyit még sikerült tőle megtudnunk, a felmérés elvégzésével kapcsolatban iskolán kívülről kaptak megkeresést.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a lapnak elmondta: elképzelhető hogy valójában a miniszterelnök népszerűségét szeretnék felmérni az elmúlt hetek tanár-diák megmozdulásai után. (mfor.hu)