h i r d e t é s

Összecsapott egy grizzly és egy havasi kecske a Sziklás-hegységben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Összecsapott egy grizzly és egy havasi kecske a Sziklás-hegységben

2021. szeptember 26. - 06:15

A kecske élte túl, a medve nem 

A kecskeszarv nem játék. Figyelemre méltó eredményt ért el havasi kecske a kanadai Sziklás-hegységben, miután sikeresen megnyert egy grizzly elleni küzdelmet. A medve feltehetőleg el akarta ejteni a kecskét, mivel azonban felülről támadt rá, végül éles szarvak végeztek vele.

A 70 kilós nőstény medve tetemét néhány túrázó találta meg a Yoho Nemzeti Park egyik népszerű útvonalán. Először nem tudták, miért múlt ki az állat, de aztán sebeket fedeztek fel nyakán és a hóna aljában. Egy szakértő szerint nem kérdés, hogy egy havasi kecske szarvai okozták ezeket a sérüléseket. Az Insider azt írja, a parkőrök légi úton szállították el a grizzly tetemét, hogy az ne vonzzon az ösvény közelébe más ragadozókat.

A National Geographic szerint egyébként bár nagyon ritka, de nem egyedi eset, hogy egy havasi kecske túlélje a grizzly medvékkel való találkozást. Egy ilyen kecske súlya ugyanis akár 136 kiló is lehet, és a tülkeik, melyek nagyon élesek, nem cserélődnek, így mindig tudják használni, ha meg kell védeniük magukat. (Index)