h i r d e t é s

Összeomlóban van a rendőrség?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Összeomlóban van a rendőrség?

2021. július 25. - 06:32

Beszünteti a rendőrség a mobil (kocsiból leselkedő) traffipaxok használatát - az okok.

Autósok sebességét mérik rendőrök a Speedmarathon közlekedésbiztonsági ellenőrzési akcióban Nagykanizsán. - Fotó: Varga György / MTI

Alig hittem el, de a rendőrség válaszában elismerte: beszüntették a mobil (kocsiból leselkedő) traffipaxok használatát. Az okot is kérdeztem, de arról csak a hamuka megy: valami olyat lehet kihámozni a levélből, hogy annyira kevés a gyorshajtás, hogy szerintük nincs szükség a mobil sebességmérésre - írja Hadházy Ákos


Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

A valós ok az információim szerint merőben más. Elsősorban az áll a háttérben, hogy a megalázó fizetések és a megalázó munkafeltételek miatt rengetegen szereltek le, és alig van rendőr - ha a kocsiban ücsörögnének, már nem maradna ember a bűnüldözésre (így sem marad). Másrészt állítólag a készülékek kalibrálása is pénzbe kerül és ezért nem is végezték el.

Ebben az országban összeomlott a gyógyítás, sokkal kevésbé látványosan, de összeomlóban van az oktatás és az államigazgatás. Látszólag ehhez képest nem nagy ügy, hogy a rendőrség is összeomlóban van. A valóságban ez természetesen nagyon szomorú. Egy jól működő rendőrségre ugyanis nagy szükség lenne, olyanra, amelyik nem csak a tüntetőket tudja vegzálni és amelyik hajlandó nyomozni a fideszes lopásokban is.


Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Ui.: nem tudom, hogy a titkosszolgálatoknál mennyire van elég ember. Gondolom van, talán érdemes lenne őket átvezényelni, inkább a traffik mellett ücsörögjenek, mint a telefonjainkat skubizzák! - tette hozzá a független országgyűlési képviselő.