h i r d e t é s

Pár hónapnyi működés után 13 milliót kaszált a végrehajtói kar új elnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Pár hónapnyi működés után 13 milliót kaszált a végrehajtói kar új elnöke

2023. május 26. - 06:08

Tavaly május végén alapította végrehajtói irodáját Lupkovics Beáta, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar frissen megválasztott elnöke. Beszámolója szerint a tört év után 13 millió forintos osztalékot vett ki.

A kép illusztráció! - Forrás: Marjai János/MTI

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar csütörtökön megválasztotta Schadl György, valamint a többi elnökségi tag utódját, az elnök Lupkovics Beáta lett. 

Csak részben újult meg a testület, többen ugyanis már az előző elnökségben is szerepet vállaltak, a hivatalvezető pedig egyelőre nem mondott le. 

 

A mintegy 200 végrehajtót – akik egy-egy szavazattal rendelkeztek a közgyűlésen – az elmúlt hetekben személyes beszélgetésekre hívták, és ott próbálták győzködni őket a megfelelő jelöltekről. (Azt nem tudni, hogy az invitálók honnan vették a felhatalmazásukat, és hogy valóban rendelkeztek-e ilyen befolyással). Ezeken a beszélgetéseken rendre ugyanazok a nevek kerültek elő, mint amiket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is nyilvánosságra hozott az egyik Facebook-posztjában. Az általa ismertetett levélben arra kérték a címzetteket, hogy az öt megnevezettre voksoljanak majd:

  • Lupkovics Beáta
  • Kovássy Szabolcs
  • Papp Gábor
  • Ódor Gergely István
  • Kósa Zoárd

Lupkovics Beáta esetében már a jelölés is meglepetést okozott, a Miskolci Járásbíróság mellett dolgozó végrehajtót ugyanis csak 2022-ben nevezték ki, azaz önálló végrehajtóként meglehetősen kevés gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.

Végrehajtói irodáját 2022 májusában alapította, az azutáni hét hónapban pedig a beszámolója szerint összesen 13 millió 88 ezer forint volt az adózott eredménye, amelyből 13 millió forintot fel is vett osztalékként. 

A végrehajtói irodák ennek általában sokszorosát keresik évente, de Lupkovics Beáta esetében csak július 1-jétől kezdődött meg a gyakorlati tevékenység, általában pedig elmondható, hogy az első hónapok kevesebb nyereséget termelnek.  

A miskolci jogi egyetemen végzett 2004-ben, ami azért érdekes, mert ugyanebben az évben volt egy másik ismert végzőse is ennek az egyetemnek, méghozzá Varga Judit igazságügyi miniszter. (rtl.hu)