h i r d e t é s

Pár órára a nap is kisüthet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Pár órára a nap is kisüthet

2022. november 01. - 05:32

Kedden is az eddigiekhez hasonló idő lesz, a legtöbb helyen borongós marad az ég. Szitálás is előfordulhat. 

Napközben a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő.
Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve jó eséllyel a főváros térségében azonban nem várható változás, továbbra is borult, párás marad az idő. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Nem lesz időjárási front felettünk, de a sokfelé párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság jelentkezhet.
Egyeseknél vérnyomás-ingadozás és alvászavar előfordulhat.
Napközben a ködtakaró és alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként zsugorodni kezd, a naposabb tájakon élők közérzete javulhat, a szürke, nyirkosabb tájakon élők hő- és komfortérzete viszont alacsonyabb lehet.
A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél átmenetileg még negatív hatások állhatnak fent.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.