h i r d e t é s

Pénteken az eddigiekhez képest jóval több helyen és hosszabb időre süt ki a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Pénteken az eddigiekhez képest jóval több helyen és hosszabb időre süt ki a nap

2022. november 11. - 05:11

A hidegfrontot pénteken egy melegfront követ, amelynek szakadozott felhőzete fölénk húzódik. 

Éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon helyenként még reggel is sok lesz a felhő. Éjfél után mindenhol megszűnik a csapadék. A szélvédett területeken köd képződik, ami péntek délelőtt feloszlik, és közepesen felhős időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A nyugatias szél mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között alakul, de Nyugat-Magyarországon és északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb lesz.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 16 fok között valószínű.

A hétvége a szürkeségről fog szólni

Szombat reggelre sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, ami néhol a Dunántúlon napközben is megmaradhat. Máshol többnyire napos időre készülhetünk. Csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 1-7 fok várható, de a fagyzugos völgyekben gyenge fagy is lehet. Délután 9-15 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósan felhős, ködös tájakon ennél hűvösebb marad az idő.

Vasárnap is sokfelé ködös, nyirkos, felhős lesz a reggel, ami napközben pedig nagy területen be is ragadhat. Szitálás, ködszitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt, a Dunántúlon néhol élénk keleti, északkeleti szél fújhat. Hajnalban -1, +5 fok várható. A csúcshőmérséklet 7-14 fok között alakul, a felhős, ködös tájakon mérhetünk 10 fok alatti értékeket.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellegű tünetek előfordulhatnak a fokozottan érzékenyek körében.
Körükben vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet.
Hajnalban ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak.
A felhősebb tájakon fáradékonyság, dekoncentráltság, álmosság továbbra is előfordulhat.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.