h i r d e t é s

Pokollá vált turistahajók

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Pokollá vált turistahajók

2020. március 30. - 08:04

Különleges engedélyt kapott a koronavírus-járvánnyal fertőzött Zandaam óceánjáró, hogy átkeljen a panamai csatornán.

Forrás: Euronews

Több tucat, tüneteket nem mutató utast az üzemeltető cég egy másik óceánjárójára, a Rotterdamra szállítottak át. A még mindig több száz idős és beteg turistát szállító Zandaam, amelynek már négy utasa halt meg, Fort Lauderdale-ben Floridában köthet ki.

Az utasoknál is rosszabb helyzetben van a hajó személyzete: egy argentín férfi arra panaszkodott az AP hírügynökségnek, hogy kétszer két négyzetméterre hárman összezárva nehéz megőrizni az ember mentális egészségét.

Az ausztrál partok mellett hajózó német Artania negyvenhat utasa mutatja a koronavírus tüneteit. A hajó hosszas huzavona után kiköthetett az ausztráliai Perthben, ahol a súlyosabb betegeket kórházba szállították. A hajón eredetileg nyolcszáz turista és kétszáz főnyi személyzet utazott. jelenleg kilenc beteg van ausztrál kórházakban, három állapota kritikus.

A fertőzés gyors terjedése a hajón komoly gondokat okoz Ausztráliának és Németországnak is, ugyanis ellehetetlenítheti a mintegy 800 német utas charterjáratokon tervezett hazaszállítását. (Euronews)