h i r d e t é s

Robbanás történt egy német toronyházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Robbanás történt egy német toronyházban

2023. május 11. - 17:11

Egy vírustagadó összeesküvéselmélet-hívőn ütött rajta a rendőrség

Fotó: Rolf Vennenbernd / dpa

Robbanás történt a németországi Ratingen egyik toronyházában, írja a Spiegelre hivatkozva a 444. Tíz tűzoltó és két rendőr is súlyosan megsérült.

A Spiegel szerint a rendőrség éppen egy vírustagadó, oltásellenes összeesküvés-hívő személy ellen intézkedtek, részleteket azonban nem közöltek a hatóságok arról, hogy hogyan történt pontosan a robbanás.

Egy riporter szerint az érintett toronyházban végzett művelet során számos durranást lehetett hallani. A füst a toronyház legfelső emeletén lévő lakásból jött, a szomszédos lakás erkélyén pedig mesterlövészek voltak.

A lakóközösség csütörtök délelőtt 10 óra környékén hívta a rendőrséget, mert az egyik lakos postaládája zsúfolásig megtelt, ezért azt gyanították, magatehetetlen állapotban lehet az illető, írja a 444. A rendőrség kivonult a helyszínre, majd mivel nem jutottak be a házba, a tűzoltókat is kihívták. Úgy tudni, hogy a lakásban egy anya-fia páros él. A férfi került végül szembe a rendőrökkel, és egy eddig azonosítatlan eszközzel robbantott. A hatóságok ennél többet egyelőre nem osztottak meg a történtekről. (Telex)