h i r d e t é s

Ron Werber: A Fidesz legyőzhető, Botka alkalmas kormányfőnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ron Werber: A Fidesz legyőzhető, Botka alkalmas kormányfőnek

2017. április 21. - 08:38

Egy évvel a választások előtt könnyű volna megmondani, hogy a legvalószínűbb győztes a Fidesz - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Blikk.hu

De ha Botka László és pártja, valamint más baloldali ellenzéki csoportok jól végzik a dolgukat, később fordulhat a kocka – mondta a Heti Válasznak adott interjúban Ron Werber kampánytanácsadó, akit sokan máig úgy tartanak számon, mint az MSZP 2002-es győzelmének legfőbb kovácsát.

Werber szerint 2001-ben és 2002-ben is úgy nézett ki, hogy a Fideszt nem lehet legyőzni, hiszen minden felmérés – az MSZP saját közvélemény-kutatóit is beleértve – ezt mutatta. A kampánytanácsadó szerint viszont a kutatók megrekedtek a saját számaiknál, sosem élték át igazán a kampány lüktetését. Werber ma azt állítja, nem a sokat vitatott vasárnapi mozgósítás vezetett a szocialisták győzelméhez, hanem az azt megelőző, több mint féléves kampány.

„A magas részvételi aránynak egyetlen oka volt: az, hogy sok ember hatalomváltást akart, sőt el is hitte, hogy az lehetséges”

– mondta Werber, aki szerint a tények az MSZP mellett álltak, és a párt képes is volt leleplezni az első Orbán-kormány hibáit és hazugságait. A róla terjedő legendákkal szemben állítja, hogy soha nem vett részt karaktergyilkosságban, inkább az MSZP helyi szervezeteinek tartott tréningeket arról, hogyan lehet maximalizálni az emberek támogatását.

Botka Lászlóról azt mondta: megvan mindazon jártassága, képessége és tudása, amelyre egy jó miniszterelnöknek szüksége van. Werber szerint az emberek olyan vezetőt akarnak az ország élén látni, aki gyakorlati szakember, keveset beszél, de annál többet tesz értük. Botka szerinte pontosan ilyen vezetőnek bizonyult az utóbbi tizenöt évben.

A tanácsadó szerint a Fidesz legyőzhető, de most a bátor döntések ideje van, vagyis egyesíteni kell a baloldali és a liberális ellenzéki csoportokat. „Amennyiben ezek a csoportosulások nem fújnak ébresztőt maguknak, nem leszek meglepve, ha elkötelezett, idealista magyarokból álló, vadonatúj erők lépnek színre, és foglalják el a politika nagyszínpadát” – mondta Werber.

 

mno.hu