h i r d e t é s

Sarokkanapé, ülőgarnitúra: milyen legyen a huzatuk?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Sarokkanapé, ülőgarnitúra: milyen legyen a huzatuk?

2023. december 13. - 09:28

Az egyik legnagyobb kérdés a nappali berendezésekor, hogy milyen legyen ott a bútorzat. A sarokkanapék, kanapéágyak, az U alakú garnitúrák is nagyon kedveltek, ahogy a 3+2+1 elrendezésű ülőbútorok is, de nemcsak a formát kell kiválasztanunk, hanem a huzatot is!

Forrás: vipkanape.hu

Cikkünkben végigvesszük, melyek a leggyakoribb bútorszövetek, és melyiket hogyan kell ápolni. Tarts velünk, hogy te is tudd, mi a teendő, ha kiömlik a kávé a foteledre!

Igazi elegancia: a bőr ülőgarnitúra

Talán a legnagyobb odafigyelést azok a bútorok igénylik, amelyek magas minőségű anyagból készültek. A VIP Kanapé valódi bőr bútorokat is kínál kedvező áron, és az eladók mindig mellékelik a tudnivalókat a huzat ápolása kapcsán.

A bőr egy természetes anyag, érdemes nagyobb mértékben gondoskodni róla, ha nem akarjuk, hogy berepedezzen, idő előtt tönkremenjen. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy fűtőtest közelébe nem szabad tenni az ilyen bútort, mivel ez szárítja a felületet, a bőr pedig a párásabb közeget kedveli.

Tűző napsütésnek se tegyük ki: ha van árnyékoló az ablakon, azt használjuk, ha nagyon meleg van odakint.

A rendszeres ápolás fontos: körülbelül évente kenjük át a bőrréteget egy erre a célra kifejlesztett tisztítószerrel. Fontos, hogy semmilyen más oldatot ne használjunk – savas vagy maró hatásút főleg ne! Inkább a bútoráruház munkatársait kérdezzük, ha tanácstalanok vagyunk, mit kell tenni, ne a neten olvasható információkra alapozzunk!

Egyébként a valódi bőr bútorok könnyen takaríthatók, a legtöbb folt eltávolításához elég egy papírtörlő vagy egy enyhén bevizezett rongy.

A legkedveltebb szövetek manapság: aquaclean és vízlepergető szövetek

Főleg kisgyermekes családoknál gyakori, hogy aquaclean vagy vízlepergető huzatot választanak a sarokgarnitúrára, kanapéra. Ez nagyon jó döntés! Egyrészt divatos is most mindkét szövet, másrészt többféle színben és mintázattal is kaphatók, harmadrészt pedig nagyon egyszerű takarítani őket.

Így, ha ketchup vagy kóla került a huzatra, akkor gyorsan itassuk fel: aquaclean esetében nedves szivaccsal – esetleg egy kis szappanos víz is jöhet. A vízlepergető szöveteknél papírtörlőt kell használni. Ezzel a módszerrel a gyerekek firkálásai vagy a kutyusok tappancsának nyomai is eltüntethetők.

Megújult forma: a textilbőr

Sokan azt gondolják, hogy a textilbőr – vagy ismertebb nevén műbőr – huzatú kanapék nem lesznek annyira kényelmesek és szépek, holott ma már teljesen új módszerrel készül ez a szövet. Nagyon is helyük van a nappaliban!

Ezek nagy kopásállósággal rendelkeznek, többféle színben is kaphatók, és áruk is kedvezőbb, mint a valódi bőré, de a mintázatuk ugyanolyan. Bátran lehet választani ezeket is tehát!

Takarításukról azt kell tudni, hogy egy enyhe tisztítószerbe mártott nedves szivaccsal is történhet. Érdemes ezt a szövetet is átkenni évente ápolószerrel a bőrbútorokhoz hasonlóan.

Plüss és síkszövetek

A VIP Kanapé bútorai készülnek még síkszövettel és akár plüssel is, mindkettő nagyon népszerű. Érdemes a munkatársaknál érdeklődni ezek előnyeiről!