h i r d e t é s

Soha nem látott összegért cserélt gazdát egy New York-i ingatlan

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Soha nem látott összegért cserélt gazdát egy New York-i ingatlan

2014. május 04. - 18:17
0 komment

Rekordáron, 147 millió dollárért (több mint 32,5 milliárd forintért) vásárolt magának lakóingatlant Barry Rosenstein, a Jana Partners fedezeti alap igazgatója Long Islanden - közölte a New York Post című bulvárlap.

A 7,3 hektáros, East Hampton-i, óceánparti ingatlan, amelynek területén franciakert és egy tó is található, korábban egy meleg páré, Christopher H. Browne-é, a Tweedy, Browne Company elnevezésű befektetési vállalat ügyvezetőjéé és élettársáé, Andrew Gordon építészé volt.

Browne, aki 2009-ben, 62 évesen végzetes szívrohamot kapott egy floridai bárban, csaknem egész vagyonát Gordonra hagyta. Az építész azonban, aki egy évtizeden át volt a befektető partnere, az örökségre pályázó rokonság, valamint az elhunyt szakácsa támadásainak célpontjává vált. A felek végül peren kívüli megállapodást kötöttek, amely megengedte a rákbetegségben szenvedő Gordonnak, hogy hátralevő idejét - tavaly ősszel, 52 évesen bekövetkezett haláláig - a birtokon tölthesse el. A rokonok, elkerülendő, hogy tetemes részesedést kelljen fizetniük a piaci közvetítőknek, titokban adták el az exkluzív Further Lane-en lévő ingatlant.

A 147 millió dolláros vételár megdöntötte a két héttel ezelőtti rekordot: akkor 120 millió dollárért cserélt gazdát a 20 hektáros Copper Beech Farm a Connecticut állambeli Greenwichben.

 

hvg.hu

{flike}

{jcomments on}