h i r d e t é s

Szájer József lemond EP-képviselőségéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szájer József lemond EP-képviselőségéről

2020. november 29. - 12:45

A fideszes politikus egyetért Orbánék Brüsszellel vívott "küzdelmével” de távozását saját "lelki megterhelésével” magyarázza.

Szájer József az EP egyik plenáris ülésén - Fotó: Emilie Gomez / Európai Parlament

Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője benyújtotta a lemondását európai parlamenti képviselői tisztségéről David Sassoli európai parlamenti elnöknél; a lemondás 2020. december 31-ével hatályos – erről maga a politikus tájékoztatta a Magyar Hírlap nevű kormánypárti napilapot.

Mint kiemelte: "Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom."

Szájer közleményének magyarázata szerint "egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést" jelent a számára. Márpedig – mint írja – akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük.

– Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként, ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni – írta Szájer József. Hozzáfűzte: "a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kíván folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. A konkrétumokról később ad tájékoztatást". (nepszava.hu)