h i r d e t é s

Szarkupacnak nevezte Puzsér Hajdú Pétert, egy év próbaidőt kapott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szarkupacnak nevezte Puzsér Hajdú Pétert, egy év próbaidőt kapott

2015. április 03. - 18:06
0 komment

Hosszú ideje húzódik Puzsér Róbert és Hajdú Péter civakodása, az önjelölt kritikus cikkeiben és Facebook-posztjaiban ugyanis előszeretettel alázta a tévést. 

Hajdú ennek perrel akart véget vetni, a bíróság pedig pénteken ítéletet hirdetett: egy év próbaidőre és tízezer forint bírságra ítélte Puzsért, amiről ő Facebook-oldalán számolt be.

"A "szarkupac" kifejezés a bíró szerint nem képezi részét a véleménynyilvánítás szabadságának, ellentétben a "klinikai pszichopata" és a "takonygerincű antihős" kifejezésekkel, melyekkel jogosan illettem Hajdút"

– írja Puzsér.

A döntés csakugyan érdekes. Ugyan mivel jobb az, ha takonygerincű antihősnek nevezi a tévést, nem pedig szarkupacnak? És miért csupán tízezer forint a pénzbírság, amikor a próbaidő tekintetében sokkal szigorúbb büntetést kapott? Máskülönben pedig Hajdú sem fukarkodott a sértésekkel, amikor reagált a kritikus becsmérléseire.

"Ez az elfuserált pszeudokritikus azóta is vergődik. Beleköt családanyákba, zenészekbe, Pulitzer-díjas újságírókba vagy éppen magába a miniszterelnökbe, akit nemes egyszerűséggel csak "sátánnak" nevez. Miért nem jössz rá, hogy nem tudod működtetni a gyűlöletedet, te alávaló szarházi? Szemtől szemben gyáva, beszari alak vagy..."

– írta például egy tavalyi facebookos bejegyzésében, és arra is kitért, hogy azon csodálkozik, még senki nem rúgta szét a kritikus "hájas nagy valagát".

Velvet információi szerint a két fél összesen hét perben áll egymással szemben, amelyekből négy polgári, három pedig büntetőper, és jellemzően becsületsértésekről van szó. Március közepén Hajdú és Puzsér még egy békéltető tárgyaláson is részt vett, Hajdú azonban nem volt hajlandó elfogadni Puzsér bocsánatkérését, amelyet a kritikus egyébként bizonyos feltételekhez kötött.

"Csalódást és felháborodást érzek, meg valami mélyen kafkai, szorongató bizalmatlanságot a jogrendünk iránt. Úgy képzelem, hogy ha ez az ügy egy másik bíróhoz kerül, ő a "takonygerinc" miatt ítél el, a "szarkupac" alól meg felment"

– reagált Puzsér, aki fellebezni készül az ítélet ellen.

 

index.hu (Fotó: velvet.hu)