h i r d e t é s

Szeles szombat sok napsütéssel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szeles szombat sok napsütéssel

2023. március 04. - 07:11

Szombaton még sok napsütésre készülhetünk, de már megerősödik a szél, ami csökkentheti a hőérzetet. A folytatásban pedig csapadék is érkezik!

Reggel sokfelé ébredhetünk naposabb időre, csak helyenként lehetnek felhősebb, illetve párás, ködös körzetek. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, erős lehet a nyugati, északnyugati szél.

Hajnalban -6, +2, délután 8-14 fokra készülhetünk.

Melegrekord: 21,7 fok Sellye, 2019

Hidegrekord:
-22 fok Paks, 1987

Vasárnap egy hidegfront miatt több felhő lesz az égen, elszórtan futó záporok, néhol északon akár hózáporok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -4, +2, délután 4-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható, de hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél már jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

Görcsös fejfájás, izom- és hasigörcsök előfordulhatnak.

Emellett az északnyugati szél is többfelé élénk, erős lesz, ami fokozza fejfájásos tüneteket, valamint nyugtalanabbakká, ingerlékenyebbekké teszi a szélre érzékenyeket.

A szeles idő rontja hőérzetünket, de a sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.