h i r d e t é s

Szente Vajk rendezésében mutatják be az Oliver! című musicalt a Pesti Magyar Színházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szente Vajk rendezésében mutatják be az Oliver! című musicalt a Pesti Magyar Színházban

2021. december 11. - 13:01

Szente Vajk rendezésében mutatják be az Oliver! című musicalt a Pesti Magyar Színházban január 28-án - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: Deadline

Mint írják, Charles Dickens regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során, számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart 1960-ban egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Az előadás 1963-ban, David Merrick rendezésében hatalmas sikerrel debütált a Broadwayn, majd egyike lett a világ legismertebb musicaleinek.

A darabot hosszú szünet után a Pesti Magyar Színház viszi újra színre Szente Vajk rendezésében. A közleményben kiemelik, hogy az előadásban a történelmileg hű megközelítés mellett a modernitás, a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap. Missziójuk a darabbal az, hogy testközelbe hozzák a 19. századi Londont, annak ködös, veszélyes és sötét oldalával, miközben a jó győzni akarására helyezik a hangsúlyt.

A produkció előkészületei már zajlanak, a címszerepben két fiatal tehetséggel, Farkas Olivérrel és Holló-Zsadányi Normannal ismerkedhet meg a közönség - áll a közleményben.

Az Oliver! című musicalt 12 éves kortól ajánlják. A darabot Hamvai Kornél fordításában mutatják be, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A produkció díszletét Rákay Tamás, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője Drucker Péter lesz. (MTI)