h i r d e t é s

Szervezett bűnözéssel vádolják Bolsonaro egyik fiát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szervezett bűnözéssel vádolják Bolsonaro egyik fiát

2020. november 04. - 19:25

A brazil elnök idősebbik fia Rio de Janeiro állam törvényhozásának tagjaként követett el bűncselekményeket 2007 és 2018 között az ügyészség szerint.

Jair Bolsonaro két fia társágában, balra Flávio, Rio állam képviselője, jobbra Eduardo, a Nemzeti Kongresszus alsóházának tagja. - Forrás: Flávio Facebook-oldala

Flávio Bolsonarót a többi között bűnszervezet létrehozásával, sikkasztással, hűtlen kezeléssel és pénzmosással vádolják. A bűncselekményeket az ügyészség szerint 2007 és 2018 között regionális képviselőként követte el. Az elnök fia ebben az időben a Rio de Janeiro állam törvényhozásának tagja volt.

A perben vádlott társai az egykori tanácsadója, Fabrício Queiroz és további tizenöt személy. Queirozt pénzmosás miatt indított nyomozások keretében már júniusban őrizetbe vették. Akkori értesülések szerint bankszámláján 2016 és 2017 között "szokatlan forgalmat" tapasztaltak 1,2 millió reál (66 millió forint) összegben.

A vádirat szerint Flávio Bolsonaro képviselőknek járó költségkeretből illegálisan foglalkoztatott több embert, akik ténylegesen nem végeztek munkát. Az érintettek cserébe bérük egy részét beszolgáltatták neki.

A szenátor visszautasította a vádakat. "Nem követtem el semmi szabályellenest" - írta Instagram oldalán. (MTI)/dpa) / 444.hu