h i r d e t é s

Több százmilliós nyeresége lett Schadl György végrehajtói irodájának

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több százmilliós nyeresége lett Schadl György végrehajtói irodájának

2022. május 31. - 06:11

A feleségével közös végrehajtói irodája 462 milliós bevétellel 258 millió forintos profitot ért el. 

Schadl György - Forrás: RTL

A társaság friss pénzügyi beszámolója szerint 2021-ben az alapítása óta a legnagyobb bevételét és nyereségét érte el az a végrehajtói iroda, ami Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke és a felesége tulajdonában áll – írta meg a 24.

A gödöllői végrehajtói irodának 462 millió forint bevétele lett, ennek több mint a fele, 258 millió forint a nyereség. A Schadl házaspár egyelőre nem vette ki a cégből a pénzt, hanem eredménytartalékba helyezte.

A társaság 25 embert foglalkoztat, a korrupció gyanújával letartóztatott Schadl György szintén végrehajtó felesége, Schadl-Baranyai Helga irányítja. A nő a férfi bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette Schadl „állandó helyetteseként”.

A többek között tartozásbehajtások és kilakoltatások végrehajtását végző Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta 2,5-szeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

Schadl Györgyöt novemberben tartóztatták le abban a bűnügyben, amibe belebukott a szintén gyanúsított igazságügyi államtitkár, Völner Pál is. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár a gyanú szerint 3 éven át kaphatott rendszeresen kenőpénzt (összesen 83 millió forintot) a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Az ügyészség szerint Schadl több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a kapcsolatnak hála. A korrupciós ügynek 15 terheltje van (köztük több végrehajtó), akik közül többen beismerő vallomást tettek. Schadl november óta börtönben van, de azóta is ő az elnöke a köztestületnek.

Az elmúlt években Schadl György – részben feleségével együtt – 19 ingatlant szerzett, vett lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben is, illetve nyaralót Siófokon.

Schadl és Völner ügyeiben Rogán Antal kabinetfőnöke is érintett volt, ennek ellenére maradhatott a miniszter kabinetfőnöke. (24.hu) / 444.hu