h i r d e t é s

Újra hozzányúlhat a választási szabályokhoz a kormány

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Újra hozzányúlhat a választási szabályokhoz a kormány

2017. július 18. - 13:13

Egy kiszivárogtatott kormányzati tervezet szerint már 2019-ben sem lennének választások a kistelepüléseken, amit egy ilyen helység vezetője azzal magyaráz, hogy az ország vezetése még szorosabb ellenőrzés alá akarja vonni a közigazgatást. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Egy kiszivárgott tervezet szerint már 2019-ben sem lennének választások a 2000 fő alatti kistelepüléseken

- mondta a Magyar Nemzetnek Hohn Krisztina, a 850 fő lakosú Mánfa polgármestere, a frissen alakult Új Kezdet párt egyik alelnöke. Úgy véli, nem azért választották meg a mánfaiak, hogy szó nélkül hagyja, ahogy tönkreteszik a kistelepüléseket.

Úgy látja, hogy egy ideje ott tart a magyar önkormányzatiság, hogy rosszabb már nem lehet a helyzet. Ami az esetleges változtatást illeti, a 3200 magyarországi településből 2000 kistelepülés.

Ezeket jórészt független polgármesterek irányítják. Nehezebben irányítható 3200 jórészt független ember, mint 1000 függő fideszes polgármester

- vélte Hohn.

Az ötletet bizonyára a takarékossággal magyarázzák, de azzal, hogy az ügyek intézése messzebb kerül az emberektől, nem nő, hanem romlani fog a hatékonyság és a közigazgatás sem lesz olcsóbb. Hohn szerint ráadásul a járási hivatalok működtetése sem olcsóbb.

napi.hu