h i r d e t é s

Változékonyra fordul az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Változékonyra fordul az idő

2022. november 04. - 05:50

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az eső is többfelé elered, de lesznek száraz területek is.

Fotó: H. Szabó Sándor

Egy hullámzó frontrendszer hatására felhős, borongós időre van kilátás. A Dunántúlon, majd délutántól a középső tájakon is többfelé várható eső, zápor, miközben a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Hajnalra többfelé képződhet pára, köd.
Reggel 4 és 11, kora délután 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, az Alföldön mérhetjük a magasabb értékeket.

Szombaton is felhős, borongós időre készülhetünk, a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva még többfelé előfordulhat eső, zápor a nap különböző részeiben. Az északi-északnyugati szél a keleti és északkeleti tájak kivételével élénk, erős lesz, a Dunántúl magasabb részein helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap már számíthatunk hol rövidebb, hol hosszabb napos időszakokra, de elszórtan kisebb eső, zápor átmenetileg még a nap első felében előfordulhat. A helyenként élénk északi-északkeleti szélben 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül, így fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek.
Fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság, álmosság is előfordulhat a szürke, borongós időben.
Felerősödhetnek a gyulladásos, valamint a görcsös eredetű panaszok is, illetve a nyirkos idő miatt kopásos jellegű panaszok is jelentkezhetnek.
Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.