h i r d e t é s

Végre kisüt a nap!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Végre kisüt a nap!

2022. november 25. - 04:55

A reggeli ködfoltok feloszlása után a legtöbb helyen sok napsütésre készülhetünk, csapadék nem várható.

A reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap, tartósabban felhős körzetek keleten, északkeleten lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű, eleinte északkeleten fordulhat elő gyenge eső, ködszitálás, néhol ónos szitálás. Veszít erejéből a szél, gyenge, mérsékelt lesz.
Hajnalban -3 és +4, délután 4 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

A hétvégén és a jövő hét elején ismét egyre párásabb, felhősebb, éjjel ködösebb idő valószínű számottevő csapadék nélkül.

Szombat hajnalra sokfelé képződhet sűrű köd, amely csak lassan ritkulhat. Sok felhő lesz felettünk, helyenként kisebb eső kialakulhat, kisebb körzetekben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokra van kilátás.

Vasárnap tartós pára-, ködfoltok ismét maradhatnak keleten, északkeleten, de a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki kisebb eső, eleinte esetleg ónos szitálás. Nyugaton élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Megszűnik a fronthatás, a szél veszít erejéből, és többfelé előbújik a nap, ami jó hatással lehet mind a közérzetre, mind a hangulatra.
A reggeli nyirkos időben felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi panaszok.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.