h i r d e t é s


125 millió forint Vis Maior támogatás út-helyreállításra Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

125 millió forint Vis Maior támogatás út-helyreállításra Esztergomban

2017. szeptember 04. - 07:59

 

Újabb 125,9 millió forintot nyert Esztergom városa a Belügyminisztérium Vis Maior pályázatán, ezúttal 4 esztergomi pályázatot támogat a kormány.

A tavaszi nagy esőzések miatt keletkezett károk helyrehozására ezzel együtt eddig mintegy 217,4 millió forint támogatást kapott Esztergom.

A katasztrófavedelem és a kormányhivatal a tavaszi helyszíni bejárások után minősítette vis maior eseménynek a nagy mennyiségben lezúduló csapadék
okozta károkat. A megrongált Szentgyörgy árok, a Barkóczy, az Oltóssy, a Bátory Schultz Bódog utcák csapadékvíz-elvezető árkainak burkolatára, a Basa
utcai pince-partfal és a közlekedési járda belvízvédelmi helyreállítására kapott Esztergom 24,6 millió forintot a város a BM-től.

Az áprilisban szintén megrongálódott Galagonyás utca alapjának, az árkok és a híd helyreállítására pedig 45,6 millió forintot költhet el az önkormányzat.

A Bartikúti, a Kincses, az Árnyas és a Zanót utcák útburkolatainak és a vízelvezetőinek rendezésére 28,7 milliót, a Mély, a Temető, a Siszler, a Magyary és a Szentjánoskúti utcáknál jelentkezett hasonló jellegű károk elhárítására pedig 26,9 millió forintot utalnak át a városnak.

A bejelentett vis maior eseményekre így összesen 125,9 millió forintnyi támogatást ítéltek meg a központi költségvetés rendelkezésre álló keretéből.

Az útburkolati és vízelvezető árkok elismert helyreállítási költségeit 90%-ban támogatja az állam, az előírt 10%-os önkormányzati önerőt pedig Esztergom költségvetése biztosítja, hasonlóan a már eddig megítélt és felhasznált 91,5 millió forintos első vis maior pályázati forráshoz.

Összességében eddig a tavasszal megsérült útburkolatok javítására 217,4 millió forintot nyert Esztergom önkormányzata a Belügyminisztériumtól. (Városházi információ)h i r d e t é s

betöltés...

;