h i r d e t é s

18 év kihagyás után országos csúccsal tért vissza az erőemelő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

18 év kihagyás után országos csúccsal tért vissza az erőemelő

2019. március 04. - 06:47

 

Horváth Tibor 1968 óta erőemelő, és bár 2000-ben félbeszakította aktív pályafutását, tavaly decemberben országos csúcsot döntött korosztályában fekvenyomásban. A 64 esztendős sportoló most gőzerővel készül a Masters RAW Erőemelő Európa-bajnokságra, melyet március 5. és 10. között rendeznek meg a győri Olimpiai Sportparkban.

Nagyobb méretért kattintson a képre!

Horváth Tibor fiatalként azért kezdett el sportolni, mert sokat betegeskedett és sovány fiú volt. Az erőemelés mellett döntött, amit azóta is szenvedéllyel űz.

„Az egyik ismerősöm akkor már csinálta, hozzá csatlakoztam. A sors fintora, hogy én megmaradtam a pályán, ő pedig karatemester lett. 1975-ben kerültem fel Budapestre a Spartacushoz, és junior bajnokságot is nyertem” – emlékezett vissza.

A Delta Testépítő Klub tulajdonosa egészen 2000-ig sportolt versenyszerűen, majd egy időre visszavonult. 18 év kihagyás után 2018-ban reaktiválta magát, és rögtön országos csúcsot is döntött fekvenyomásban 147.5 kilogrammal.

Mint fogalmazott, azért döntött úgy, hogy újra versenyezni kezd, mert számára ez ad értelmet a sportnak.

„Hamarosan nyugdíjba megyek, így sokkal több időm lesz az edzőtermet látogatni, jobban ráérek majd sportolni. A versenyeken nálam nem a helyezés a lényeg, csupán sokkal jobb, mint a teremben nyomni a vasat” – fogalmazott.

A Prémium és a Swietelsky támogatásával visszatért Horváth Tibor ott lesz március 5. és 10. között a győri Masters RAW Erőemelő Európa-bajnokságon is, ahol szeretne minél jobb eredményt elérni.

A kontinensviadalon 23 különböző ország 300 versenyzőjére és 300 kísérőjére, valamint a nemzetközi szövetségi képviselőire számítanak.

További információk: rawmasters.org


 

h i r d e t é s