h i r d e t é s

180 fokos fordulat Kenderesi Tamás ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

180 fokos fordulat Kenderesi Tamás ügyében

2019. augusztus 16. - 10:52

 

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke betekinthetett a koreai rendőrségi jegyzőkönyvbe, egy szó sincs benne szexuális zaklatásról. - írja az infostart.hu.

Forrás: blikk.hu Fotó: Pozsonyi Zita

Kenderesi Tamás szombaton lesz két hete, hogy hazatért a kvangdzsui vizes-világbajnokság helyszínéről, ahonnan azért nem tudott időben Magyarországra repülni, mert nyomozás folyt ellene egy szórakozóhelyen történtek miatt: a korábbi hírek szerint megérintette egy helyi nő fenekét, ezért szexuális zaklatás miatt vizsgálat alá vonták egy videó-felvétel alapján.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hazatért úszóval azonnal leült és elmondatta vele, mi történt, de a teljes igazságot.

Bizonyos vagyok abban, hogy ő ezt el is mondta. Ezután összehívattam a fegyelmi bizottságot, és amennyiben Kvagdzsuból megérkeztek a hivatalos iratok, amik tartalmazzák, hogy mi történt, lefolytatják az itthoni fegyelmi vizsgálatot

 - mondta el az InfoRádióban Wladár Sándor.

A sportvezető aztán elmondta,

kezében tartott egy rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyben a szexuális zaklatás szóösszetétel egyáltalán nem szerepelt. Én ezt magam a saját szememmel láttam

- jelentette ki határozottan Wladár Sándor, aki szerint a Reuters rosszul megfogalmazott hírét vette át szerencsétlenül a magyar média.

Annyit még elmondott azok kedvéért, "akiket jobban érdekel ez a téma", hogy a történtek jó összefoglalását az Index hétfői cikkében lehet megtalálni, ami

rávilágít arra, hogy miért volt ilyen érzékeny a koreai hatóság, és hogyan vezettek a történtek a Reutersben megjelent hírhez.

infostart.hu


 

h i r d e t é s