h i r d e t é s

2 év is kevés ahhoz, hogy Esztergomban leaszfaltozzanak 800 méter utat - VIDEÓ

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

2 év is kevés ahhoz, hogy Esztergomban leaszfaltozzanak 800 méter utat - VIDEÓ

2019. május 15. - 16:58

 

2017-ben elkezdődött a Csenkei út aszfaltburkolatának kiépítése, amelyhez az önkormányzati önerő mellett 150 millió forint állami támogatást is elnyert Esztergom. 

Két év, nulla aszfalt, 800 méter

2018. április végén semmi konkrétumot nem tudott ígérni senki, ahogy az az infoesztergom.hu oldalon megjelent:

"A Csenkei úti csatornafejlesztés a következő években tovább folytatódhat a Fárikúti út – 11-es út között, valamint a csatlakozó utcákban is."

2019. január 24-én a körzet képviselője, Sasvári Viktor az alábbi ütemtervről tájékoztatta a környéken élőket:

"a 11-es út – Meggyfás utca között január 31-én befejeződik a szennyvízvezeték építése, március 15-ig pedig az ivóvízvezeték építése, április 30-ig pedig az útszakasz aszfaltozás, majd a műszaki átadás-átvétele.
A Meggyfás utca-Völgy utca közötti szakaszon február 1-én kezdődnek meg a tereprendezési munkák, amelyek 2 hónapot vesznek igénybe.
Március 2-től megkezdődik az ivóvíz- és szennyvízvezetékek építése, majd április 1-től a 20 Kv-os kábel kiváltási- és közvilágítási hálózat kiépítése.
A tervek szerint június 2-án történik meg az útépítési-munkák számára az a munkaterület átadása, szeptember 30-án pedig az építkezés műszaki átadás-átvétele."

A mai napon (2019. május 15.) ilyen állapotok közepette lehet közlekedni a Csenkei úton:

A videón látható útszakasz hossza - erősen kerekítve - 800 méter...

A videót készítő Rékási Sándor képeket is mellékelt arról, ahogyan az önkormányzat/a körzet képviselője igyekszik orvosolni a problémát:

A szakadó esőben hordják a murvát a gyakorlatilag járhatatlan útfelületre és a szakemberek ezt az aprószemű anyagot le is terítik. Ez nem megoldás, csak kidobott pénz!

A miértekről és a folyamatos sárban való közlekedés okairók az igom.hu-n lehet olvasni.

"A körzet képviselője, Sasvári Viktor elmondta: jelen helyzetben sajnos tehetetlen. Képviselőként  mindent megtettek azért, hogy beruházás gond nélkül befejeződhessen, azonban a városházi hivatalnokok packázásaira ők sem voltak felkészülve. A képviselői munkát nagyban megnehezíti az is, hogy az amúgy Kiskunfélegyháza után már Esztergomban is fegyelmi eljárásig jutott jegyző - amely eredményéről semmiféle tájékoztatást nem kaptak a képviselők - megtiltotta a városházi dolgozóknak, hogy a képviselőkkel kommunikáljanak. Pedig fontos lenne a kommunikáció, hiszen 150 millió forintnyi, az aszfaltozásra kapott támogatás két éve pihen a város számláján, ennek a felhasználása is veszélybe kerülhet. Nem beszélve arról, hogy a Strabag szoros időbeosztással dolgozik. A megbízás után idő, míg el tudják kezdeni a munkát. Azonban ha a megbízás késik, az nagyon rossz hatással lesz a befejezés határidejére."

Információink szerint a t. hivatalból olyan véleményt is hallani, hogy idén már nem fog megvalósulni a várva várt aszfaltozás, így marad továbbra is a sár és a kátyúk sokasága az itt élőknek.

Frissítés (2019. május 15. 17:01)

A szegélyköveket már lerakták, így a csapadékvíznek még nehezebb elfolynia - olvasói fotó.

Ez nem a Balkán egy eldugott szeglete, hanem Esztergom, Magyarország első fővárosa.


 

h i r d e t é s