h i r d e t é s

20 éves felvételen röhög az internet népe

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

20 éves felvételen röhög az internet népe

2022. június 21. - 07:43

Érkezik a hívás az egyik hazai szolgáltató ügyfélszolgálatára, ahol a menüerdőben bojongva előbb-utóbb elhangzik a szokásos mondat: „hívása fontos számunkra, [...] a beszélgetést a törvényi előírás miatt rögzítjük” - vagy valami hasonló.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Most a „Gizi néni – kisnyugdíjas” Facebook oldalon bukkant fel egy elsőre vicces felvétel arról, hogy valaki hogyan intézi egy megsérült csekk cseréjét. A videót nézve kiderül, arról van szó, hogy a telefonáló ügyfél csekkje megsérült és afelől érdeklődik, hogyan juthatna egy másik csekkhez, hogy befizethesse a szolgáltatási díjat. Életkori, felfogásbeli különbségek okán ott vérzik el a történet, hogy a diszpécser nem tud mit kezdeni azzal az információval, hogy a betelefonáló nem tudja megmondani, hogy 20/30 vagy 70 előhívóról telefonál.
majd a hegyek megizzadják a telefonszámot, amely a következő: 06-20/06-30/06-70 459 9622.

Ekkor vettem elő a telefonom és tárcsáztam a fenti számot. A vonal túlsó végén egy női hangon megszólaló gép azt mondta, hogy a telefonszám megváltozott, de fontos a hívásom, ezért tárcsázzam ezt: 06-20/06-30/06-70 459 9600.

És ebben a pillanatban fény derült a szolgáltató kilétére is, ez bizony az E.ON. Ergo a telefonbeszélgetés, amin az internet népe röhög, nem más, mint egy a szolgáltató által rögzített ügyféltelefon, amely alapértelmezés szerint csak és kizárólag az ügyfélre és a szolgáltatóra, jogi probléma esetén pedig az illetékes hatóságra tartozik. Ezzel szemben a fenti felvétel „valahogy” kiszivárgott és most lehet rajta röhögni.

Ezzel kapcsolatban fordultunk az E.ON-hoz, azt kérdeztük tőlük, hogyan kerülhet nyilvánosságra egy ilyen belső felvétel?

A vállalat szóvivője, a vállalati kommunikációs szakterület-vezető levelében azt írta lapunknak, „Ez a beszélgetés mintegy 20 évvel ezelőtt történt, és sajnálatos módon számos internetes oldalon, fórumon, illetve a közösségi oldalakon, nyilvános és zárt csoportban elérhető, felbukkan.

A jogosulatlanul nyilvánosságra hozott hanganyagok esetében társaságunk gyakorlata szerint minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a jogosulatlan közzétételt megszüntesse az érintett oldalakon, vagy közösségi oldalakon lévő csoportokban. Ugyanakkor egy ilyen régi felvétel esetén szinte lehetetlen a hanganyagot minden lehetséges oldalról eltávolíttatni.

Társaságunk kiemelt figyelmet fordít az személyes adatok védelmére és az adatbiztonságra, így hasonló eset, miszerint egy ügyfélszolgálati telefonbeszélgetés nyilvánosságra kerül a mai modern informatikai rendszerekben már nem fordulhatna elő. A konkrét esetben egyébként szerencsére sem az ügyfél személye, sem az E.ON, mint szolgáltató nem azonosítható be.

A válasz utolsó mondatával nem igazán értünk egyet, hiszen éppen a videóban szerepelő telefonszám vezetett el az E.ON-hoz:


A videóban elhangzó telefonszám

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s