h i r d e t é s

2.variáció Körmend

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

2.variáció Körmend

2016. augusztus 04. - 19:00
1 komment

 

A szülészet nem gazdaságos Körmenden sem! 

Forrás: alon.hu

A neve elhallgatását kérő mentős kolléga hívta fel a figyelmemet, hogy Körmend térségében megsokszorozódott a mentőben szülések száma. Kis nyomozásba kezdtem. Jelenleg a körmendi kórház felújítása zajlik,(némi csúszással)akut ellátást a szakrendelő,illetve a szombathelyi "központi" kórház lát el.

A polgármester Bebes István korábbi nyilatkozatában olvashatjuk, jelenleg az elmúlt 50 év legnagyobb egészségügyi fejlesztése folyik , ígéri, hogy a lakosság minden igényét szolgálni fogja az intézmény. Kiderült, hogy csak az épület felújítása történik meg, kéri az államot, hogy biztosítsanak többletforrást
20 aktív belgyógyászati ágyhoz, illetve a műszerpark fejlesztéséhez. 

Ezzel szemben a kórház jelenleg nem lát el akut beteget, nincs nőgyógyászat, baleseti, kisklinikum, ezeket a betegeket a szombathelyi kórház látja el. 

A kérdésre, hogy miért nincsenek ezen osztályok ezt írja...

" - látni kell, hogy a szülészeti osztály visszaállításának nincs realitásalapja, ahhoz, hogy a sebészet és a belgyógyászat továbbra is működjön a körmendi kórházban a "NEM GAZDASÁGOS" osztályokat át kell csoportosítani a megyei központi kórházba. "Ellenkező esetben azt kockáztatná a magyar kormány, hogy a teljes körmendi kórházat meg kellene szüntetni."

Gratulálok a polgármesteri magyarázathoz, csak ember nincs aki ezt felfogja, megérti... Szombathely-Körmend távolság 27km....Szentgotthárd, Körmendtől még 26km... könyörgöm egy vérző, sztrókos, infarktusos beteget vagy szülőnőt, hogyan lehet kitenni ennek az útnak? 

Lesz mentőautó, mentő személyzet kapacitás? 
Mivel magyarázzák majd az utaztatás ideje alatt lévő állapotromlást, ne adj Isten halált? 
Mára a kormánynak az emberélet csak statisztikai adat? 
Miért kell kitenni ennek a tortúrának ezen betegeket, sérülteket, akik egész életükön át fizettek azért, hogy becsületes ellátásba részesüljenek ha szenvednek? 

A helyi hírforrás szerint, csak krónikus belgyógyászatként fog működni a kórház, hogy a járó beteg szakrendelés hogyan tovább, nem tudni... mély csend...

A helyi szocialisták elnöke Nagy László, nyílt levelet küldött a polgármesternek, amelyben kéri, hogy legalább 10 ágyas szülészet maradjon a kórházban. A leveléből megtudjuk, hogy Körmend város honlapján ez év július 7-én a fekvőhelyek biztosítása nem az ígéretnek megfelelően valósult meg. A beígért aktív ágyakról szó sem esik. Leírja, hogy a betegek és hozzátartozóik panaszosak, sok esetben még a látogatást sem tudják megoldani, nem beszélve a hozzátartozóik gondozásának aktív részvételéről. Felhívja a figyelmet az általam már említett idő intervallumra (a rosszullét és a kórházba érkezés alatt eltelt időre baj lesz ebből, nem értem a kormányt, az államtitkárságot mi az igazi tervük ezekkel az összevonásokkal, a beteget el kell látni, meg kell gyógyítani, ere pénzt kell költeni, de itt, vagy ott...nem mindegy. 

A mentős, eü-személyzet kapacitása az ellátáshoz nem elegendő.


 

h i r d e t é s