h i r d e t é s

5000 forintért vertek agyon egy 87 éves nénit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

5000 forintért vertek agyon egy 87 éves nénit

2018. november 22. - 09:01

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség többek között nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a fiatal férfival és annak nagybátyjával szemben.

Forrás: Faktor.hu

Az ügyészség közleménye szerint a 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönből, és jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát.

Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kért. A tél közeledtével szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk. Az idősebb férfi a szállásért pár ezer forintot kért a rokonától, akinek viszont nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó nőtől szerezzen pénzt

2017. október 1-jén a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő a nyitott kertkapun és a lakásajtón keresztül besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és kétszer a sörösüveggel, majd ütötte-rúgta a fejét.

Ezután az asszony pénztárcájából kivett 5000 forintot, összesöpörte a sörösüveg szilánkjait, amit a szemetesbe dobott, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból, a pénzt pedig elosztotta nagybátyjával. Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket. A kórházba szállítása után, 2017. október 3-án belehalt a bántalmazásba.

atv.hu/Index