h i r d e t é s

A 17 milliárd forintos ígéret

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A 17 milliárd forintos ígéret

2019. augusztus 31. - 11:16

 

Még 2017-ben jelent meg egy időszakosnak tervezett értesítő, amelyet az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal adott ki.

Romanek Etelka és fideszes utód-jelöltje igen erősek az ígérgetésben

"Esztergom újra él"

Az Esztergom újságra hajazó kiadvány Romanek Etelka szavaival indít, majd továbblapozva oldalon keresztül olyan "sikereket" mutat be a kiadvány, amelyek a Fidesz szerinti 2014-es új időszámítás óta sem valósultak meg vagy csak részben.

"Az Árpád-házi királyaink erős országot teremtettek, ahogy a mi feladatunk is az, hogy Esztergom megkopott patináját visszaállítsuk."

- azt gondolom, hogy ezt nem sikerült teljesíteni a "Fidesz-kormány, Fidesz-önkormányzat" felállásnak.

"Igen nehéz 3 éven vagyunk túl. Az elmúlt évek során 2 milliárd forintnyi adósságot fizettünk ki az elődeink hagyatékából, azonban már a pályázatok dömpingjénél tartunk. Felkészültünk, rendeztük sorainkat, s a jövőbe tekintünk, hogy egyre többet tudjunk megvalósítani a kimunkált terveinkből. "

- ez nagyon jól hangzik, miközben éppen egy 2 milliárd forintos lyuk tátong Esztergom költségvetésén.

Külön kiemelném a Fidesz 2019-es kampányának vezérígéretét, amely nem más, mint a 17 milliárd forint.

"A Magyar Közlönyben közzétett 1550/2017. (VIII. 18.) Korm. határozat kimondta, hogy 17 milliárd forint fog érkezni a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségfejlesztése keretében kizárólagosan Esztergom városába."

- írja a kiadvány. Az idő múlásának tükrében úgy tűnik ez egy univerzális ígéret, mert ciklus közben is jól hangzik és mivel senki egyetlen fillért sem látott még "Szent István városában" ebből a pénzből, jó lehet kampányígéretnek, most ősszel is.

És amiért nagyon kedvelem a fideszes retorikát, azok az alábbi kifejezések, jelentsenek bármit:

attrakciófejlesztés
fürdőturisztikai központ
történelmi városhoz illő arculat
biztonságos védmű
modern belvárosi piac
hivatásforgalmú

Ha már ígéretek, akkor 2020 fontos év lehet az esztergomiaknak. Ugyanis ennek az évnek a végére ígéri a kormány (Esztergomnak ehhez annyi köze van, hogy kinyomtatta a hírt) 9 milliárd forintból azt a védgátat, amely biztonságot nyújthat a városnak, ha jön az ár.
Szintén 2020 november 30-ra ígéreik a "modern belvárosi piacot".

Azt csak csendben jegyzem meg, hogy szárnyra kapott időközben egy olyan "piaci pletyka", hogy

nem fog határidőre elkészülni az új buszpályaudvara sem Esztergomnak.

Arról megoszlanak a vélmények, hogy a város főkertészének valóban olyan embert sikerült találni a pozícióra, aki ért hozzá, vagy olyat, aki lojális a fideszes városvezetéshez. Az tény, hogy több-kevesebb sikerrel megvalósult a mindenség virágba borítása. Ezzel a nagyszabású kertészkedéssel sajnos rendkívüli módon megnőtt a parlagfüves területek száma is a városban.

Az út- és járdaépítés minőségére nem térnék ki külön, aki közlekedik, érzi. Azonban a kötelezően ellátandó feladatokat én biztosan nem sorolnám a sikerek között. Ahogy a közvilágítást és a helyi buszközlekedést sem.

Ha újra átlapozná ezt az ígéretcunamit, kattintson ide >>


 

h i r d e t é s