h i r d e t é s

A Balaton, mint Mészáros birtok – Újabb 33 milliárd Orbántól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Balaton, mint Mészáros birtok – Újabb 33 milliárd Orbántól

2019. július 07. - 11:43

 

Nem kis célt tűzött ki a kormány elénk azzal, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon Magyarország. Volt már pár ilyen hamvában holt ígérgetése a Fidesznek, mint az olimpia és bár elálltak tőle, máig derülnek ki súlyos, nem vállalt költségek köszönhetően a szervező némileg megkésett vallomásának.

Most hogy a Balaton lényegében Orbán Viktor Mészáros Lőrinc nevű malacperselyének fennhatósága alá került nem csoda hát, ha csak úgy öntik oda a lóvét.

A kormány a Széchenyi 2020 programban mintegy 480 projekt keretében több mint 260 milliárd forintot fordít a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban. Ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szombaton Fonyódon, a Balaton-átevezés startpontjánál tartott sajtótájékoztatón

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége

– emlékeztetett.

Schanda Tamás kifejtette, a Balaton körül 26 projekt megvalósulására ad lehetőséget a kifejezetten turizmusfejlesztésre rendelkezésre álló keret. Ennek köszönhetően egyebek közt korszerűsítik, felújítják, illetve bővítik a Balatoni Bringakört, kikötők fejlesztése valósul meg, túraútvonalak, szabadidőparkok, kilátók épülnek vagy újulnak meg, és fejlesztések történnek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén is.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány elkötelezett a szabadidősport támogatása mellett annak érdekében, hogy

egészséges sportnemzetté váljunk. /168 óra/

Schanda lényegében felmondta a kötelező házi feladatot, a sportnemzet megmosolyogtató kifejezése legalábbis erről tanúskodik. Nem tudjuk azonban elkerülni azt a kijelentést sem, hogy a kormány 2030-ig tervez monstre beruházásokat, amelyek jelenleg beláthatatlan messzeségben vannak, tudva annak tényét, hogy jelen körülmények közt az ország a következő négy évet nem húzza ki. Nem egészen tiszta továbbá az sem, hogy Mészáros miért nem vásárolt be mondjuk néhány kórházat, talán nem ott tartanánk, hogy kiszenvedni járunk csak kórházba.

Így Schanda kijelentései máris megbuktak, de ez persze nem számít. Stadionunk van, azt meg kell hagyni, így – névleg legalábbis – ránk fogható, hogy sportnemzet vagyunk. Egészségről ellenben nem nagyon beszélhetünk.


 

h i r d e t é s